<

Політична ситуація в Молдові – схожа до української – Ігор Гузь на зустрічі з лідером опозиції у Кишиневі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:13 | 9.03.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Під час зустрічі депутата Верховної Ради Ігоря Гузя у Кишиневі з лідером опозиційної партії Майєю Санду обговорили політичну ситуацію в Україні та Молдові.

Майя Санду (партія Un PAS pentru Moldova) балотувалася  під час минулорічних президентських виборів  і отримала підтримку 48% молдаван. Політик упродовж трьох років очолювала міністерство освіти, та втілила низку реформ.  «Вона є переконаним антикорупціонером та єврооптимістом», – коментує Ігор Гузь.

Як інформує народний депутат, торік у Молдові створили дві опозиційні проєвропейські партії на чолі з Майєю Санду та Андрієм Нестасе, які координують свою діяльність та виступають єдиним фронтом, як проти соціалістів, так і проти партій, що входять до правлячої коаліції.

«Ситуація в Молдові схожа до української. При владі вже вісім років проєвропейські сили, але з кожним роком рівень їхньої підтримки зменшується. З лівого, проросійського флангу, йдуть спроби взяти реванш і це їм вдається – президентські вибори виграв соціаліст Ігор Додон», – зазначає він.

Наразі у Молдові триває підготовка до парламентських виборів. За словами Ігоря Гузя, у них існує можливість зміни чинного виборчого законодавства і перехід на 100% мажоритарку.

Наступна зустріч політиків запланована вже у Києві.

Нагадаємо: Ігор Гузь,  як заступник голови Комітету Верховної Ради в закордонних справах,  упродовж двох днів працював у закордонному відрядженні в Республіці Молдова. Мета робочого візиту – активізація та налагодження двосторонніх стосунків.

 




один коментар
  1. рівень життя в Молдові став вищий ніж в Україні … непорядок… треба їм майдан вчинити..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа