<

Поліція Волині закликає зберігати спокій під час масових акцій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:22 | 16.02.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Поліція закликає волинян не провокувати конфліктів під час мирних зібрань чи акцій протесту, дотримуватись законодавства та не наражати своє життя та життя оточуючих на небезпеку.

Про це йшлося під час брифінгу поліції з приводу взаємодії з громадськістю задля забезпечення правопорядку під час масових заходів, -інформують Волинські новини.

Насамперед, на честь річниці розстрілів мітингувальників на Майдані в лютому 2014 року присутні на брифінгу вшанували пам’ять полеглих героїв Небесної сотні хвилиною мовчання. Екс-командир роти спецпризначення «Світязь», заступник керівника головного управління Національної поліції Сергій Козак зазначив, що чимало з тих, хто нині служить в поліції, пройшли пекло війни на сході. Відтак, закликав своїх «колег по зброї» дотримуватись законодавства та зберігати мир і спокій під час громадських акцій та масових заходів.

Також закликав не приносити будь-якої зброї, вибухових та інших небезпечних предметів та не проявляти агресії до працівників поліції.

«Відповідно до чинного законодавства, поліцейські повинні дотримуватись політичного нейтралітету, що ми і робимо», – додав Сергій Козак.

Що стосується охорони громадського порядку під час проведення заходів-вшанування героїв Небесної сотні, то для цього волинська поліція залучить 100% особового складу. Частину правоохоронців відкомандирують до Києва для допомоги столичним колегам.

Правоохоронець зазначив, що чимало з поліцейських бачили смерть товаришів на фронті, тому ніхто немає права позбавляти життя українців і в мирний час.

Насамкінець присутні під час брифінгу поліцейські вшанували пам’ять загиблих на сході українських захисників та розстріляних мітингувальників на Майдані.




один коментар
  1. фраза дотримуватись політичного нейтралітету не для волинської поліції – явні приклади у Володимирі – інциденти з опонентами влади Борщевським та Жуком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер