<

Поліція Луцька отримала в подарунок 38 позашляховиків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 2.09.2015 / Новини /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Волинська поліція ще не створена, але вже забезпечена автомобілями. Тридцять вісім позашляховиків,які закуплені за гроші ЄС, для майбутньої структури луцьким правоохоронцям передала польська сторона.

На захід до Луцька приїхали польська делегація на чолі з міністром внутрішніх справ Республіки – Державним секретарем Ґжеґожем Карпінські, а також заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Тігран Авакян – повідомляє ЗІК

Автомобілі, на яких уже красується напис «поліція», вишикували на площі перед замком Любарта. Ключі від новеньких пікапів Isuzu D-Max отримали працівники міліції. У своїй роботі вони використовуватимуть автомобілі, допоки їм на зміну прийде нова патрульна служба.

1214_20150902_3895

«Ці позашляховики призначені для поліції, на даний час ми будемо їх передавати в чергові частини наших міськрайвідділів для того, щоб вони забезпечували охорону громадського порядку і могли виїхати на місце події не залежно від погоди та місцевості.  Кожна чергова частина міста отримає такий автомобіль. По райвідділах ми віддамо 18 машин, решта 20 також залишиться в Луцьку», – розповів керівник волинської міліції Петро Шпига.

Автомобілі також укомплектовані недешевою технікою, яку в своїй роботі використовуватимуть поліцейські: тепловізором, відеокамерою, фотоапаратом та спеціальною валізкою для роботи криміналістів. Такий комплект є у кожній автівці.

Загальна вартість цього проекту – 1 млн 680 тис. євро. Транспорт Луцьк отримав у рамках проекту “Разом заради безпеки” Люблінського воєводства і Волинської області за програмою “Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013”. Польща за цією програмою отримала 42 автомобілі.

Початок роботи нової поліції в Луцьку заступник міністра внутрішніх справ анонсував на 7 листопада. За словами Тіграна Авакяна, нині Міністерство працює над іншими проектами ЄС, аби на оснащення нової поліції залучити кошти міжнародних донорів.

https://www.youtube.com/watch?t=115&v=iCTbTQ1fQy4




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця