<

Поліція застерігає не купувати незаконно вирубані ялинки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 19.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Напередодні ялинкового сезону поліція Волині закликає продавців лісових красунь не займатися незаконною вирубкою ялинок, а покупців – не купувати незаконно зрізані деревця.

З 2009 року офіційно продаються ялинки, які мають спеціальне електронне маркування, яке свідчить про те, що дерево вирубали легально, й воно безпечне для здоров’я, інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

Поліція попереджає, що відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка і пошкодження дерев і чагарників, знищення або пошкодження лісових культур, тощо, тягнуть за собою адміністративну відповідальність. Якщо ж особу викрили у незаконній порубці лісу, то згідно із ст. 246 Кримінального кодексу України правопорушнику крім штрафу загрожує ще й арешт або позбавлення волі на строк до трьох років.

Окрім цього, за порушення правил торгівлі у відповідності до ст. 159 та ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Поліція Волині зичиить усім жителям області веселих свят і закликаює не купувати ялинки, котрі не мають відповідного маркування, аби не мати проблем із законом. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок