<

Поліція розшукує злочинну групу, яка викрадає людей і вимагає гроші

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:16 | 15.01.2020 / Новини / , , /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

Учасники злочинної організації викрадали людей та вимагали від них повернення неіснуючих боргів. Вони причетні до вчинення чотирьох епізодів з вимаганням близько 11 мільйонів гривень. Поліцейські встановлюють інших громадян, які постраждали від цієї злочинної організації.

Про це інформує поліція Волині.

Під приводом повернення боргів, зокрема і неіснуючих, зловмисники представлялись учасниками АТО та із застосуванням насильства, погроз вбивства, пошкодження майна і викрадення вимагали у потерпілих гроші. 

Встановлено,  що “працювали” учасники злочинної організації на замовлення третіх осіб. Для прикриття своєї діяльності підозрювані використовували різні суб’єкти  господарювання.

Учасники організації погрожували одному з потерпілих та його близьким родичам вбивством та вимагали 400 тисяч доларів США. У вересні 2019 року у Києві підозрювані викрали іншого потерпілого, вимагаючи від нього 15 тисяч євро.

Головне слідче управління Нацполіції України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні у відношенні вісьмох учасників злочинної організації. 

Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст.189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) та ч. 3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального Кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі лідер злочинної організації оголошений у міжнародний розшук. Ще четверо підозрюваних – у державний. Інші троє підозрюваних вже затримані.

Поліцейські продовжують встановлювати громадян, які постраждали від дій зловмисників. Якщо Ви стали жертвою цих осіб, звертайтеся за телефоном +38 (067) 672 06 27 або на 102:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок