<

Поліція радить, як вберегти свій велосипед від крадіжки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 20.07.2020 / Новини / , , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

З настанням тепла багато громадян починають все частіше користуватися велосипедами. І саме в цей період року збільшується й кількість крадіжок велотранспорту.

Тож, пропонуємо прислухатись до наших порад як саме захистити свій двоколісний транспорт від крадіїв, – розповідають у Володимир-Волинському відділі поліції.

  • Перш за все, відмовтесь від ідеї зберігати свій велосипед на сходовому майданчику, у загальному коридорі, у підвалі, чи в будь-якому іншому подібному місці з відносно вільним доступом сторонніх людей. Для захисту свого двоколісного транспорту від крадіжки, варто придбати вело замки, або металевий ланцюжок з невеликим замком. Рекомендуємо використовувати як мінімум два велозамки і бажано різного типу, оскільки зловмисникові, аби впоратися з двома замками, як мінімум потрібно в два рази більше часу.
  • Зберігайте документи на велосипед протягом всього часу його експлуатації. Тільки вони зможуть підтвердити ваше право на володіння велосипедом.
  • Запишіть або краще сфотографуйте серійний номер рами та зробіть фото самого велосипеду – в разі крадіжки ця інформація значно спростить поліції роботу по пошуку викраденого двоколісного транспорту.
  • Намагайтесь завжди паркуватись в полі зору камер вуличного відеоспостереження. Наявність камер відео нагляду для потенційного крадія дуже часто є сильним стримуючим фактором, і зловмисник, не бажаючи бути “засвіченим”, не стане підходити до вашого велосипеда.
  • Катайтесь з друзями, тоді вам не доведеться переживати за припаркований велосипед – про нього подбають ваші товариші.

Якщо ж ви все ж таки стали жертвою крадіїв – негайно телефонуйте на службу 102; щоб не знищити сліди злочину – не підходьте до місця вчинення крадіжки; після приїзду поліцейських, передайте їм усю необхідну для розслідування крадіжки інформацію.




один коментар
  1. Найліпший спосіб,приклеїти ровера суперклеем до спини,для надійності зробити 18вітків широким скотчем.Спати тільки на спині,це надійно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа