<

Поліція Польщі затримала українців, які хотіли влаштувати теракт у Варшаві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 4.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Поліція Варшави затримала трьох громадян України, які погрожували влаштувати теракт під час урочистостей з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Затримані – двоє чоловіків і жінка. Про це інформує zaxid.net з посиланням на Polsat News.

За даними поліції, вони опублікували в інтернеті відео, на якому погрожували вчинити теракт під час святкових заходів у Варшаві. Однак до здійснення цього злочину справа не дійшла – поліція затримала усіх трьох українців у їхньому помешканні.

Завдяки швидкій і дуже добрій співпраці відділу поліції по боротьбі із кіберзлочинністю було встановлено місце перебування цих осіб», – заявив на брифінгу Маріуш Цярка, речник Головної комендатури поліції Варшави.

Як саме планували вчинити теракт – поліція не повідомляє.

Затримання українців здійснили бійці антитерористичного спецпідрозділу поліції. У помешканні, де проживали українці слідчі вилучили зброю. Однак експертиза засвідчила, що це не вогнепальна зброя.

«Це дуже серйозний інцидент. Якби під час входу поліцейських до будівлі ці люди тримали в руках таку зброю, то могла б трапитись трагедія», – заявив речник поліції.

Урочистості з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни у Варшаві відбувались за посиленої охорони поліції з усієї Польщі та спецслужб. Участь у цих заходах планував взяти президент США Дональд Трамп, але в останній момент скасував свій візит через ураган Доріан. Замість Трампа у Варшаву прилетів віце-президент Майк Пенс.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер