<

Поліцейські, яких гучно затримували на хабарі у Луцьку, поновилися на посадах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:21 | 12.05.2019 / Новини / , /
Перегляди
17
/ коментарів 5

У липні минулого року у Луцьку викрили та затримали на хабарі виконувача обов’язків начальника Волинського управління внутрішньої безпеки поліції Руслана Макогончука. Згодом з’ясували, що у змові з ним був поліцейський Олександр Шостак. Утім їх поновили на посадах.

Макогончук, який мав би бути головним борцем з корупцією у лавах поліції області, попався на хабарі у 3 тисячі доларів за непритягнення до відповідальності працівника поліції, – пише ВолиньPost.

«Перевертні в погонах»: поліцейські, яких гучно затримували на хабарі у Луцьку, поновилися на посадах
«Перевертні в погонах»: поліцейські, яких гучно затримували на хабарі у Луцьку, поновилися на посадах

Утім, вже за декілька днів горе-поліцейський перебував вдома під домашнім арештом. Згодом з’ясували, що змові з ним був інший поліцейський управління внутрішньої безпеки поліції Волині – Олександр Шостак

У поліції ж провели службове розслідування і звільнили колег, які вдалися до хабарництва. 

Утім, Макогончук і Шостак звернулися до адміністративного суду, який своїм рішенням поновив їх на службі. 

Щоправда, з Генпрокуратури до Луцького міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт щодо обох поліцейських, й суддя Олеся Калькова розпочала розгляд кримінальної справи. 

Відомо, що учора, 10 травня, у суді прийняли рішення про відсторонення від роботи Олександра Шостака на деякий час. Наступне судове засідання відбудеться вже 15 травня. 

У Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції ж запевняють, що ці горе-поліцейські у жодному випадку не повинні працювати у структурі. 

«Потрібно зараз, щоб суд розглянув цю справу і виніс справедливе рішення. Тому що працівник поліції, який був викритий у хабарництві, тим більше – працівник Департаменту внутрішньої безпеки, апріорі не може працювати, якщо він був викритий у вчиненні злочину», – прокоментувала ситуацію у коментарі Суспільному Волині речниця працівник Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Олеся Орлова




коментарів: 5
  1. А що Зеленський мае до суду? чи Порошенко? жодного видношення. Президент не звильняе суддив и не призначае

    • ЗАКОН УКРАЇНИ №3018-III 20-та стаття…. почитай , будеш знати яке відношення президента до суду))))

  2. Який в Укріні суд ,про що ви говорите -це зграя хабарників ,які за гроші і маму рідну продадуить і засудять .Мусорня набрала хабарів а тепер має чим відкупитись .

  3. “Вор должен сидеть в тюрьме. И каким способом я его туда посажу не имеет значения!” І це вірно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа