<

Польща послабила карантинні вимоги для сезонних робітників з України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:34 | 22.05.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський заявив, що сезонні працівники з-за східного кордону, які вирішать приїхати до Польщі, зможуть почати працювати відразу без необхідності перебування в 14-денному карантині.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF24.

“Ми до кінця не знаємо, якими будуть масштаби явища і скільки цих робітників з-за східного кордону приїде в Польщу”, – зазначив він.

Ян Кшиштоф Ардановський заявив, що нестача сезонних працівників у зв’язку з пандемією коронавірусу також вражає країни на заході Європи, а його відомство намагається допомогти польським фермам у вирішенні цієї проблеми.

Міністр пояснив, що були введені істотні послаблення для працівників з-за східного кордону. Він зазначив, що іноземці, які приїжджають до сільгосппідприємств, можуть під час карантину виконувати роботу з першого дня перебування, чого немає в інших галузях.

Водночас Ардановський зазначив, що з державних коштів не можна проводити тестування іноземних працівників на коронавірус, тому що це було б незаконною державною допомогою. Міністр також закликав поляків, які наразі не працюють, розглянути можливість роботи зі збору врожаю.

“Це елемент солідарності з фермерами, це також елемент збору тих врожаїв, які Провидіння нам дало, а також запобігання дефіциту продовольства, особливо найціннішого, і підвищення цін в магазинах, – зазначив він.

Читайте також:

Польща планує відкрити кордони з 15 червня




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер