<

Польща офіційно підтвердила закриття повітряного простору для білоруських літаків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 27.05.2021 / Новини / , , /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

Польська влада офіційно підтвердила закриття повітряного простору для білоруських літаків.

Про це в своєму твітері написав офіційний представник уряду Петр Мюллер, – пише УНН.

«Кабінет міністрів прийняв заборону на вхід у повітряний простір Польщі літаків, що експлуатуються перевізниками з Білорусі», – написав він.

За словами Мюллера, це рішення є реалізацією санкцій, про які просив під час засідання Європейської ради прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

Нагадаємо, 24 травня лідери країн ЄС погодилися уникати повітряного простору Білорусі. Євросоюз також погодився заборонити доступ білоруському авіаперевізнику «Бєлавіа» до своїх авіапростірів і аеропортів.

В результаті, близько десятка авіакомпаній, серед яких Lufthansa, KLM, SAS, Air France, LOT і Singapore Airlines, оголосили про припинення польотів над Білоруссю.

Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

26 травня Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров’я України заявили про те, що в Білорусі залишилося приблизно 30 українських громадян, які лікуються в білоруських медичних установах. Уряд працює над вирішенням логістичних питань українських громадян.

Мінськ 23 травня підняв у повітря військовий літак, щоб змусити пасажирський літак Ryanair приземлитися.

Після цього білоруська влада затримала опозиційного журналіста Романа Протасевича, який знаходився на борту посадженого літака, що викликало міжнародний резонанс.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер