<

Польські військові випадково вдерлися до Чехії поки охороняли кордон під час карантину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:58 | 14.06.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Польські прикордонники випадково вдерлися до Чехії наприкінці травня поки охороняли кордон між країнами під час карантину. У Польщі запевняють, що сталося «непорозуміння».

Про це повідомило чеське Міністерство закордонних справ у коментарі CNN, – інформує Громадське.

Так, поляки охороняли частину закритого польсько-чеського кордону, але через деякий час самі перетнули кордон. Вони почали розвертати чеських громадян, які намагалися відвідати церкву у чеському місті Пельгржимов. Прикордонники ж вважали, що ті хочуть потрапити до Польщі.

Як тільки стало відомо про таку ситуацію, посольство Чехії у Варшаві повідомило про неї польську владу. Втім Польща досі офіційно не пояснила, чому помилково вдерлася до свого сусіда, кажуть у МЗС Чехії.

«Наші польські колеги неофіційно запевнили, що цей інцидент — лише непорозуміння, яке сталося без ворожих намірів. Але ми все ще чекаємо на офіційну заяву», — розповів речник чеського міністерства.

Також у Чехії додали, що польські солдати вже покинули територію країни і чехи можуть знов вільно відвідувати церкву.

Міністерство оборони Польщі також підтвердило, що польські прикордонники випадково потрапили на територію Чехії. Але там не розповіли, як довго поляки залишалися на території країни-сусіда.

Зазначимо, що кордони між країнами Європейського Союзу майже не помітні, оскільки громадяни можуть вільно пересуватися по території об’єднання. Але через пандемію країни закрили внутрішні кордони, щоб сповільнити поширення вірусу.

24-й канал повідомляє, як опинилися польські військові на території Чехії.

  • Поляки охороняли частину закритого польсько-чеського кордону, але в певний момент перетнули кордон. З невідомих причин один з патрулів перетнув кордон і зайняв церкву, розташовану за 30 метрів від кордону в чеській Східній Моравії, на території, яка історично вважалася частиною польської Сілезії.
  • Вони навіть почали розвертати чеських громадян, які намагалися відвідати церкву у місті Пельгржимов. Прикордонники ж вважали, що ті хочуть потрапити в Польщу.
  • 28-го травня до церкви приїхав чеський інженер-будівельник, який хотів сфотографувати її перед реставрацією. Він наткнувся на польський блокпост. Солдати, погрожуючи зброєю, змусили його розвернутися. Інженер звернувся до місцевих ЗМІ. Водночас фотографа місцевої газети Denik також зустріли польські солдати.
  • Як тільки стало відомо про скандал, посольство Чехії у Варшаві повідомило про неї польську владу і вимагали пояснень.

Фото ілюстративне




один коментар
  1. Смішніше польських військових можуть бути тільки дві речі: італійські пілоти і британські вчені :D

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок