<

Похорон мера Гданська призначили на 19 січня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:29 | 16.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Убитого мера Гданська Павела Адамовича поховають в суботу, 19 січня у базиліці Вознесіння Пресвятої Діви Марії у центрі міста.

Літургія відбудеться о 12.00. Мера поховають у базиліці Вознесіння Пресвятої Діви Марії у центрі Гданська, повідомляє Європейська правда з посиланням на польське видання Onet.pl,

Охочі попрощатися з загиблим мером зможуть зробити це в четвер 17 січня. О 17:00 за місцевим часом труну з його тілом виставлять у Центрі європейської солідарності. Вона залишатиметься там впродовж 24 годин.

У п’ятницю 18 січня труну з тілом мера перенесуть до базиліки, у якій, за рішенням родини, Адамовича поховають. Родина закликала не приносити свічки і квіти. Натомість на місці будуть волонтери, які збиратимуть пожертви на благочинність.

Для тих, хто в суботу 19 січня не зможе потрапити у базиліку, міська влада у різних місцях міста встановить екрани, на яких транслюватимуть поховальну церемонію.

Міністерство внутрішніх справ Польщі раніше заявило, що поліція заарештувала трьох осіб, які закликали до нових смертей після вбивства мера Гданська Павла Адамовича.

Нагадаємо, 13 січня Стефан В. вибіг на сцену і кілька разів ударив ножем мера Гданська. Потім чоловік взяв мікрофон і звернувся до глядачів, заявивши, що невинно відсидів у в’язниці, а опозиційна “Громадянська платформа” його катувала. Саме тому він нібито і напав на Адамовича.

Лікарі не змогли врятувати життя мера і 14 січня Адамович помер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер