<

Показали, як зберігся Олицький замок з висоти пташиного польоту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:26 | 6.08.2017 / Новини /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

Якщо подивитися на Олицький замок з висоти і цього ракурсу, то створюється відчуття що його фортифікаційні споруди досить не погано збереглися, чого насправді немає.

Якщо стіни замку, переобладнані потім під палацові приміщення стоять досі, то цього не скажеш про його бастіони і рови, – повідомляє Проект “Українські Пам’ятки Архітектури. Спадщина”

Досить непогано зберігся західний бастіон і трохи рів, що йде від нього до південного бастіону, від якого залишився власне пагорб …

Не можна не згадати, що внутрішні дворики бастіонів збереглися у всіх споруд, де трохи краще (східний і південний) і в них можна потрапити з двору замку, а десь гірше і дуже гірше – західний і північний (в 2013 вони були сильно зарослі дикою порослю та булы повністю не прохідними, в 2014 їх підчистили і з’явився доступ) зі входом через провали бастіонних стін. На це все можна поглянути в статті про замку з землі .

У 2015 році поляки виділили на його ремонт деяку кількість грошей (близько 8 мільйонів злотих) і почався неспішний ремонт храму. На сьогодні зовні фактично закінчені бічні і задня стіни – попереду фасад, з його красою, яку не хотілося би щоб спотворили або знищили …




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер