<

Показали Волинь 1918 року на фото німецьких пілотів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:34 | 8.04.2018 / Новини / /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

У колекції Південного методиського університету міста Далас, штату Техас (США) перебуває цікава збірка світлин з Волині, зроблена рівно сто років тому. 

Сьогодні познайомимо читачів ВолиньPost із цією колекцією, яка безумовно варта уваги, – пише ВолиньPost.

Як виявилось історія появи цих світлин дуже незвична. Все почалось з того, що весною 1918 року в складі німецьких окупаційних військ на Україні гастролював ескадрон №27. В його складі було багато пілотів-фотографів.

Внаслідок своєї так званої «подорожі» німецькі фотографи закадрували близько 300 світлин. Окрім того, що вони знімали просування німецьких військ по Україні із заходу на південь, фотографи залишили в спадок цінні кадри з міст України. Якщо говорити про суто сучасну Волинську область, то це місто Ковель, якщо в загальному про Україну, то Рівне, Житомир, Сміла, Київ, Дніпро, Ялта, Севастополь.

Окрім панорам, є тут і досить цінні аерофотознімки, на яких можна розгледіти забудову міст, залізні дороги, мости, структури будівель.

Дана колекція носить дещо позитивний характер, якщо порівнювати її з попередніми публікаціями колекцій світлин часів Першої світової війни, адже на фото часто присутній песик Боббі, французький бульдог, домашній любимець одного із фотографів ескадрону.

Колекція дає рідкісну можливість заглянути з німецької сторони на Східний фронт кінця Першої світової війни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа