<

Показали, як підготувались до лікування вагітних із коронавірусом у волинському перинатальному центрі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 1.04.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Вісім апаратів штучної вентиляції легень є в обласному перинатальному центрі. Крім того, для лікування хворих на коронавірус вагітних жінок, там підготували два відокремлених бокси.

Про це Суспільному розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський.

Бокси повністю ізольовані: мають окремий вхід та вихід, аби персонал не контактував з колегами. Лікар говорить: опорним пунктом є Луцький пологовий, втім, своїх пацієнтів теж готові лікувати.

“У нас є індивідуальний захист: рукавички, маски, окуляри, щитки і “протичумні” костюми, які закривають усе тіло., щоб не було відкритих ділянок шкіри. Тут можемо надати повністю реанімаційну допомогу із ШВЛ і відповідним лікуванням”.

У приміщенні знаходиться шафа з медикаментами, які потрібні при наданні допомоги та лікуванні. При потребі у боксі можуть розгорнути операційну, – говорить медик.

Як працює апаратів штучної вентиляції легень, лікар далі розповідає.

“Є така інкубаційна трубка, яка вводиться в трахею, до трубки приєднаний пацієнт і вентилюється. Зараз апарат показує, що ми від’єднали пацієнта і дає збій “, – додає Вороблевський.

“Загалом в області є 225 апаратів ШВЛ. Потрібно ще сто. Шість апаратів штучної вентиляції легень знаходяться на четвертому поверсі в реанімаційному відділенні. В перинатальному центрі нині є 50 експрес-тестів для виявлення коронавірусу”, – розповів начальник управління охорони здоров’я волинської ОДА Ігор Ващенюк.

З них біля 20 несправні чи в ремонті, але більше 200 справні, є замовлення на 30 ШВЛ, але проблема в тому, що гроші є, купити ніде, бо в усьому світі великий попит” – зазначає Ващенюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер