<

Показали, як на Світязь привезли перший теплохід

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:09 | 9.04.2019 / Новини / /
Перегляди
11
/ коментарі 4

Донька покійного капітана Віталія Волкова – Олена-Єва Ляшук – віднайшла в архіві батька світлини того, як на Світязь переправляли теплохід.

Про це вона написала у групі «Світязь: історія, факти, відпочинок» у Facebook.

«Я переглянула архіви свого батька, капітана ПТ-141, Волкова Віталія Миколайовича, і знайшла фотографії, які він робив власноруч, під час транспортування теплохода з Київського річкового порту до Світязя», – йдеться у дописі.

Для передислокації теплохода з нього зрізана вся надбудова. Три тягачі тягнули корпус теплохода, встановлений на спеціальну платформу, на Волинь. Кортеж супроводжували високопосадовці з ГУРФу і транспортної організації, а також, звичайно, і його майбутній Капітан.

«Дуже важко долався цей шлях, але найбільші випробування, дійсно, далися під час транспортування каравану (27 м – довжини та 5 – ширини) у селі Світязь, та під час його остаточної збірки та до спуску на воду, 4 серпня 1974 року.

І ще одна цікава знахідка. Афіша Львівської організації Спілки письменників України, від 17 серпня 1975 року.

На теплоході відбувся Літературний рейд братерства, в якому прийняли участь письменники України та Білорусії і залишили на згадку батькові свої автографи на цій афіші, підписавши її: “Зачаровані красою Світязя”…Афішу тато зберіг. І я поділюся цим з Вами.

Серед письменників: Петро Мах, Василь Гей, Микола Матвійчук, М. Ярмала, Р. Іванчук, М.Романченко та багато інших. Львів- Луцьк- Брест-Червоноград. З повагою, до всіх світезян, Олена-Єва Ляшук (Волкова)», – написала Олена-Єва.

2Сподобалось




коментарів: 4
  1. чудні були ці комуняки.. то шахту за 7 років побудують, то теплохід припруть, то літаки з Новіка запускають…

  2. і чому все на мові ? а куди дивляться окупанти, які душили все українське ? може це якийсь підпільний Світязь ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа