<

Показали допит «мінера» мосту: Аваков хоче взяти його на поруки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:06 | 19.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Глава МВС Арсен Аваков має намір просити взяти на поруки ветерана ООС Олексія Белька, який 18 вересня «замінував» міст Метро в Києві.

Про це написав глава МВС Арсена Авакова у фейсбук, – передає УП.

Аваков каже, що історія цього солдата – “спільна відповідальність”. Міністр оприлюднив відео допиту підозрюваного. Белько заявив, що опинився в нелюдських умовах і хотів звернути на себе увагу. Він зізнається, що не мав при собі вибухівки, але підтверджує, що був під дією наркотиків.

“Я перебуваю в стані наркотичного сп’яніння. Колов наркотики собі, шість днів не спав… Мені довелося жити на вулиці … На міст виїхав, щоб нікому не нашкодити … Побачивши хлопців з “КОРДа “відразу здався. Не збирався нічого підривати, підривати було нічого. У машині знаходилися мої особисті речі: документи, дві зареєстровані зброї: помпова рушниця Hatsan і самозарядний карабін Симонова…

Я живу чесно, не порушую закон. Єдине, що хочу від життя: жити, сім’ю, і займатися улюбленою роботою – службі своїй Батьківщині – Україні. І повернути Крим швидше”, – заявляє Бельков під час допиту.

https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/videos/2501370583286366/

Сам міністр МВС каже, що хоче дати шанс цьому чоловіку та взяти його на поруки.

“Затриманий вчора на мосту в Києві “мінер” екс-старший сержант Олексій Белько зробив дурні дії, перебуваючи під дією наркотиків.. правда і це.. Але, послухавши і зрозумівши його історію, хочу сказати – це і наша з вами відповідальність теж…

Хочу, що б з’явився шанс у цієї людини! Шанс почати заново і “жити нормальним життям” як він каже. Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька. Про взяття на поруки сержанта”, – йдеться у дописі Авакова.

За словами міністра, правоохоронці допоможуть Бельку пройти курс реабілітації від наркотиків і знайти себе заново.

Не політизувати ситуацію закликає також адвокат Масі Найєм.

“Стріляв він у відбійник, аби зупинити рух машин на мосту. Він не цілився в людей, що також підтверджують слідчі. Мотив його дій – привернути до себе увагу суспільства. Не треба політизувати дану подію. Він декілька разів вибачився перед усіма, хто вчора простояв в пробках через його дії”, – йдеться у дописі адвоката.

Нагадаємо, увечері 18 вересня речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив про те, що на мосту Метро невідомий чоловік погрожує його підірвати. Пізніше стало відомо, що правоохоронці встановили ім’я чоловіка, також з’явилось відео з ним. Слідчі столичної поліції кваліфікували подію як підготовку до теракту. Пізніше з’ясувалося, що підірвати міст погрожує колишній військовий-кримчанин Олексій Белько. Правоохоронці розгорнули спецоперацію, перекрили під’їзди до моста. В решті решт зловмисника затримали.

Поліція вирішила не звинувачувати ветерана у підготовці теракту. Йому повідомили про підозру у хуліганстві і неправдивому повідомленні про мінування.

Столична прокуратура повідомила Бельку про підозру за двома статтями ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

20 вересня прокурори звернуться до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.




коментарів: 3
  1. На відео чувак патлатий, а на фото внизу акуратно підстрижений!!! Совпадєніє!?!?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок