<

Показали 100 найкращих фото України за минулий рік: серед них є волинські

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:09 | 2.01.2022 / Новини / /
Перегляди
478
/ 1 коментар

Суспільно-культурний мультимедійний українознавчий проєкт Ukraїner підсумовував 2021 рік у найкращих фотографіях України. Серед них – вісім фото з Волині.

Щороку Ukraїner подорожує усіма українськими регіонами, відвідуючи різні місця України. Уже кілька років, крім регіональних експедицій, відбуваються також і тематичні (спецпроєкти), у яких ретельно й глибоко досліджують ті чи інші теми, – зазначають на сайті проєкту.

Упродовж 2021 року команда відвідала з експедицією Карпати, Волинь, Поділля, Буковину, Запоріжжя і Подніпров’я, Причорномор’я, Галичину та зняли низку історій у Києві; досліджували тему водних ресурсів в акваторії Дніпра та спробували розкласти на складники історії успіху українських експортерів; створили пояснювальні випуски про українську мову й літературу; вивчали містки з українською діаспорою у Великій Британії і вдалі приклади ревіталізації просторів у різних українських містах; познайомились із соціальними ініціативами й відповідальними бізнесами; зняли телевізійний серіал про Україну для польського суспільного мовника, випустили книгу про національні спільноти й корінні народи України, а також оновлену мапу країни.

Антон Костюк — учасник Української повстанської армії (УПА), який аж до арешту у 1950 році виконував доручення, пов’язані з матеріальним забезпеченням повстанців. Пішов із життя 17 червня 2021 року. Експедиція Волинню. 26 квітня. Фото: Альберт Лорес.
Найглибше озеро України — Світязь — з висоти пташиного лету. Експедиція Волинню. 30 квітня. Фото: Павло Пашко.
Лісова галявина й очерет біля узбережжя одного з Шацьких озер. Експедиція Волинню. 30 квітня. Фото: Альберт Лорес.
Жителька села Озеро Євгенія Андрійчук замішує тісто для великодньої паски. Експедиція Волинню. 1 травня. Фото: Альберт Лорес.
У селі Четвертня діти бавляться у давню великодню гру — каток. Експедиція Волинню. 2 травня. Фото: Альберт Лорес.
Глядацька зала перед виставою «Така жизнь» у луцькому театрі «Гармидер». Експедиція Волинню. 24-го квітня. Фото: Альберт Лорес.
Ольга Валянік — керівниця мистецького простору «Гармидер ангар-stage» у Луцьку, акторка. Експедиція Волинню. 25 квітня. Фото: Ліна Чу.
Птахи кружляють над полем. Експедиція Волинню. 3 травня. Фото: Павло Пашко.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок