<

Пояснили, за яких умов не будуть впускати росіян в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:21 | 30.11.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Прикордонники вирішуватимуть після співбесіди, чи пропускати російських чоловіків призовного віку в Україну на пункті пропуску.

Це пояснив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише Gazeta.ua, посилаючись на 112 Україна.

“Відповідно до законодавства про правовий режим воєнного стану, діє особливий режим в’їзду-виїзду. Під час перетину кордону з іноземцями та особами без громадянства, у тому числі й громадянами Російської Федерації, прикордонники здійснюють посилене інтерв’ювання”, – сказав він.

Також є групи ризику, які потенційно можуть бути причетні до дестабілізаційних заходів на території України. Найбільше туди потрапляють чоловіки віком від 16 до 60 років. Їхнє інтерв’ювання є додатковим засобом контролю.

“Ми говоримо про категорію ризику, до якої може бути більш пильна увага, аби вони не створювали осередки, які можуть нести в майбутньому дестабілізаційні заходи на підрив інтересів України”, – пояснив Демченко.

Для цього ДПСУ перевірятиме їхні попередні поїздки в Україну на наявність порушень закону та візитів на тимчасово окуповані території. Він уточнив, що прикордонники тісно співпрацюють із усіма правоохоронними органами. Через усі наявні бази даних вони перевіряють таких осіб.

“У випадку правових підстав, а також непідтвердження мети поїздки іноземця в Україну таким особам відмовляється у праві в’їзду в Україну”, – сказав речник Прикордонної служби.

Виключенням стануть особи, які мають дипломатичний статус в Україні або ж є обслуговуючим персоналом транспортних засобів. Також це стосується тих, хто має документи на підтвердження постійного або тимчасового проживання на території України. І тих, хто їде з поїздками гуманітарного характеру (смерть або хвороба близьких родичів).

“У кожному окремому випадку може прийматися окреме виключне рішення”, – пояснив речник ДПСУ.

Щодо бізнесменів, які мають комерційну мету чи їдуть на економічну конференцію, рішення будуть приймати в момент перетину кордону. За словами Демченка, такі люди мають довести мету своєї поїздки в Україну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа