<

Пояснили, хто зможе безкоштовно їздити платними дорогами в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:49 | 11.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Уряд затвердив Порядок безоплатного проїзду автомобільними дорогами, побудованими на умовах концесії, та розмір відшкодування концесіонеру. Цей порядок визначає, у яких випадках проїзд автошляхами може здійснюватися на безоплатній основі.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, йдеться на сайті установи, – передає ВолиньPost.

«Наприкінці минулого року Уряд дав «зелене світло» та правові підстави для реалізації перспективних проєктів державно-приватного партнерства у дорожній галузі, затвердивши максимальний розмір плати за разовий проїзд автошляхами, побудованими на умовах концесії.

Сьогодні ми затверджуємо Порядок безоплатного проїзду цими автошляхами у деяких випадках та розмір відшкодування концесіонеру за такий проїзд. Це дозволить захистити наших інвесторів у випадку надзвичайних ситуацій та сприятиме поліпшенню умов для реалізації подібних інвестпроєктів.

Державно-приватне партнерство було і залишається одним із ключових механізмів у реалізації масштабних та інших перспективних інфраструктурних проєктів в країні на найближчі роки. І ми активізуємо цю роботу у 2021 році», – зазначив міністр.

Відповідно до затвердженого Порядку, здійснювати безоплатний проїзд концесійними автошляхами дозволяється:

  • транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам – підприємцям, юридичним особам усіх форм власності та використовуються ними у разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії протягом періоду їх дії на підставі звернення вказаних осіб до концесіонера;
  • транспортним засобам, що використовуються органами державної влади, підрозділами Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС та швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до концесійного договору;
  • додатковим категоріям ТЗ відповідно до концесійного договору. Крім того, Порядок передбачає відшкодування концесіонеру за період безоплатного проїзду під час стихійного лиха, катастрофи, епідемії чи епізоотії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця