<

Погуляйка призначили новим головою Волинської ОДА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 3.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

3-го грудня у стінах Волиньоблдержадміністрації перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов представив нового очільника Волині. Ним став уродженець Луганщини Юрій Погуляйко. 2-го грудня Зеленський видав відповідний указ.

Відбулося це майже о 15 годині, – повідомляє Волиньпост.

На початку Сергій Трофімов зауважив, що президент хотів бути присутнім на представленні голови ОДА, зважаючи на значення Волині, однак не зміг через нагальні справи. Тож Трофімов представив Юрія Погуляйка.

Сам Погуляйко запевнив, що його дії будуть спрямовані на принесення користі суспільству і сказав, що хоче бачити у своїй команді патріотів-професіоналів.

До слова, 2-го грудня президент України ВолодимирЗеленський видав указ про призначення Погуляйка головою Волинської обласної державної адміністрації.

“Призначити Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської обласної державної адміністрації”, – йдеться у документі.

Крім того, під час представлення у Луцьку, Сергій Трофімов назвав декілька завдань, які повинен виконати новий голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко на новій посаді.

За словами Сергія Трофімова, Волинь – прикордонна область, проте наявні пункти пропуску не справляються із потоками.

«Потрібно відкривати нові пункти пропуску, залучати інвесторів та туристів в область», – наголосив він.

Згадав Трофімов ще одну проблему, що потребує вирішення, обміління Світязю та розвиток туризму на Шацьких озерах.

«Озера міліють, причина не тільки у зміні клімату, а й господарській діяльності. Точніше, у бездіяльності. Треба розібратися в цьому», – сказав заступник Офісу президента.

Також, за словами Сергія Трофімова, потрібно припинити незаконний видобуток бурштину та знищення лісів.

«Ще є багато питань, треба всіх їх вирішувати, але це наближатиме нас до добротуту. Не хотілося б, щоб ми ділили людей на місцевих та немісцевих. Як у нас кажуть, давайте зробимо це разом», – додав посадовець.

Нагадаємо, 28 жовтня Кабмін погодив призначення голови Волинської ОДА Погуляйка Юрія Михайловича.

Утім, після цього Волинська обласна рада зібралася на позачергову сесію, аби висловити невдоволення можливим кадровим рішенням. З трибуни у сесійній залі депутати виступали щодо того, що волиняни мусять диктувати свою волю Києву з приводу таких питань.

Зі схожою заявою звернувся народний депутат Ігор Гузь до президента України Володимира Зеленського з приводу призначення нового очільника Волинської ОДА.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок