<

Подвоїмо зусилля і повернемо Савченко, – Президент

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 4.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент прокоментував голодування Надії Савченко.

Президент України Петро Порошенко, коментуючи оголошення утримуваною в СІЗО Росії українською льотчицею, народним депутатом Надією Савченко сухого голодування, заявив, що Україна і він особисто подвоять зусилля для повернення її на батьківщину, – повідомляє Корреспондент.

“Ми подвоїмо зусилля для того, що повернути Надію додому. Це надзвичайно важливо, важливо для мене, важливо для України, важливо для кожного з нас”, – підкреслив Порошенко під час вручення державних нагород видатним жінкам, серед яких – учасники бойових дій, волонтери, вчителі, видатні спортсменки, повідомляє прес-служба глави української держави в п’ятницю.

Президент України особливо відзначив подвиг Савченко: “Я хочу згадати про жінку, яка є символом України і українців, для всього світу. Вчинок Надії Савченко і її поведінка зробили і роблять для України велику справу”.

При цьому президент висловив тверде переконання, що в Росії немає справедливого суду. “Цей фарс абсолютно не варто продовжувати”, – зазначив він.

“Я прочитав її виступ, який мав бути оголошений Надією в суді. Непохитна воля українки, не просто українки, а офіцера Збройних сил України, яка зі зброєю в руках робила те, що повинен робити кожен українець – захищала рідну землю. Її незламність і її стійкість сьогодні не тільки створили образ-символ і забезпечили потужну підтримку всередині нашої держави. Сьогодні кожен українець пишається кожним українським героєм. Серед цих справжніх героїв одне з перших місць посідає Надія Савченко”, – підкреслив Порошенко.

У прес-службі президента повідомили про те, що загалом за весь час проведення антитерористичної операції серед тих, хто брали участь в бойових діях, близько 1,2 тис. осіб – це жінки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця