<

Податки за квартиру: повідомили, скільки гривень доведеться заплатити українцям за кожен метр квадратний

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:33 | 26.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
22
/ коментарі 2

В Україні розмір податку за квартири – до 1,5% мінімалки за кожен квадратний метр понад норму. Платити в 2020-му потрібно за 2019-й, тому і розмір мінімальної зарплати враховується за минулий рік. Тоді українці отримували не менше 4173 грн, значить, платити потрібно до 62,5 грн за квадрат.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL, – передають Волинські новини.

Припустимо, вам особисто належить квартира площею 100 квадратних метрів. При цьому ви живете в місті, де місцева влада зберегла і норматив і площу, яка прописана в законі. В такому випадку оплатити доведеться «зайві» 40 квадратів – 2,5 тис. грн (норма 60 кв.м).

Якщо квартира або будинок здаються, податкової пільги не буде, платити доведеться за кожен квадрат нерухомості, розповідає ріелтор Максим Бабуряк.

«Найчастіше квартири здаються без повідомлення податкових органів. Особливо в сегменті бюджетного житла. Податковий кодекс так прописаний, що пільги на житло, з якого отримуєте прибуток, не надаються. Наприклад, якщо у вас квартира 40 квадратних метрів і частка в іншій квартирі на 20 квадратів, то платити податок не потрібно. Але якщо перші 40 квадратів ви здаєте, то доведеться заплатити за всі 40 квадратів», – розповідає Бабуряк.




коментарів: 2
  1. Якщо в Вас не було де вкрасти, та побудувати котедж площею більше 200 м2, як це зробив наш мер, то Ви нічого не платите, якщо ж Ви в силу обставин залишились один в СВОЇЙ приватизованій квартирі, то вимушені платити податки в місяць 62,5 грн за квадрат. Все чесно, все справедливо. Голосуйте за Сапожнікова В.Б.! І ми (то б то ВІн і його світа) заживемо ще краще.

  2. А коли держава почне доплачувати людям за нестачу квадратних метрів???!!! За надлишок, якщо людина залишилась сама, коли близькі померли, чи виїхали з нашої високорозвиненої держави за кордон, щоб заробити на прожиття, то ти заплати за метри квадратні, а коли в 2-кімнатній квартирі живе 5-6 чоловік, то так має бути, державі насрати, як вони всім говорять, що це твої проблеми!!! Коли цей дурдом припинеться, коли ми будемо дійсно жити, а не думати як це протягнути до слідуючого року, як викрутитись коли немає грошей навіть дитині на цукерки???!!! Всі сміються що в московії фюрера обнулили, а в нас хоть і не фюрер, але таке робиться, що хочеться зібрати речі і бігти чим подалі з відси, щоб мої діти не були рабами у власній країні…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер