<

«Почаївська лавра має повернутися в лоно української церкви», – нардеп Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:52 | 29.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
582
/ 1 коментар

Нардеп Ігор Гузь співініціював Постанову про звернення Верховної Ради до Кабінету Міністрів України про розірвання з УПЦ мп договору оренди комплексів споруд Почаївської Успенської лаври.

Послідовникам російської церкви не місце в Україні, особливо в одній з найбільших святинь українського народу, – йдеться на фейсбук-сторінці нардепа.

Всі святині повинні належати церкві, яка з народом молиться за українських захисників, стоїть на боці мови та культури, об’єднує державу; капелани якої з нашими захисниками – підтримують їх, вселяють віру.

Тим часом в тилу українською святинею і далі опікується рука москви. Сьогодні Почаївська лавра є джерелом “руского міра” на території ставропігійного монастиря України. Вона стала форпостом антиукраїнських сил та осередком міжконфесійного протистояння та розбрату.

Хоча раніше була осередком поширення української мови. Так, майже 400 років тому на базі Почаївського монастиря було вперше надруковано багато навчальних книг саме українською мовою.

Перебування УПЦ мп в Почаївській лаврі нівелює не лише українську історію, але й Українську церкву загалом.

Комплекс споруд Почаївської Успенської лаври має бути на боці народу, його мови, його захисників, його держави, його церкви.




один коментар
  1. І не одну Почаївську лавру ,а всі церкви повинні збавитись від фашистської неканонічної секти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця