<

Поблизу Луцька ліквідували цех з виготовлення фальсифікату і вилучили майна на майже пів мільйони гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 4.01.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції України завадили потраплянню в обіг понад тисячі літрів фальсифікату, а також вилучили 4 тонни сировини для виготовленнясурогату та понад 25 ящиків готової “горілки”. Загальна вартістьвилученого майна складає майже півмільйона гривень.

Працівники УЗЕ Національної поліції України та прокуратури у Волинськійобласті ліквідували підпільний цех з виробництва алкогольних напоїв підвиглядом горілки відомих українських торгових марок, – повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України

“Підприємство” знаходилось в одному з населених пунктів Луцького району.У гаражному приміщенні приватного будинку виробляли “ліву” горілкукустарним способом. На перший погляд пляшки нічим не відрізнялись від”оригіналу”. Однак запах рідини викликав великий сумнів.

Перед Новорічними та Різдвяними святами “гуральня” збільшила потужністьвиробництва. Режим роботи здійснювався з 8-ї ранку до 8-ї вечора.

До обов’язків робітників “цеху” входило не тільки виготовленняфальсифікату, а також миття та підготовка тари до розливу, безпосередньорозлив, поклейка марок акцизного податку України та пакування вже готовоїдо реалізації горілчаної продукції.

Зазначений фальсифікат реалізовували через магазини та закладигромадського харчування міста та району: ресторани, кафе, бари.

Під час проведення санкціонованого обшуку працівники поліції вилучили 25ящиків фальсифікату відомих українських торгових марок та більше 10ящиків вже підготовленої до розливу тари, а також бочки зі спиртом таочищеною водою обсягом 4 тисячі літрів.

Виготовлявся сурогат у 50-ти літровій металевій ємності шляхом змішуванняскладових його компонентів.

Також, правоохоронці вилучили більше 1,5 тисяч підроблених марок акцизного податку України, близько 2 тисяч штук корків, півтисячі дозаторівдля пляшок, обладнання для виготовлення фальсифікованих алкогольнихнапоїв.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за статтею 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезенняв Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збутпідроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів)Кримінального кодексу України.

Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановленнякола осіб причетних до виготовлення та збуту фальсифікату, а також каналипостачання підроблених марок акцизного податку України.

original-5e4cb36227a70e7a305da6a2eb9bd0b5
original-fbb6425bb3e4402fe1e5349f22170c48
original-24614dcea7fe1fd000cc7493e78c90c0




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер