<

Поблизу Луцька чоловік встановив вітряк через відсутність електрики на масиві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:27 | 23.03.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Мешканець села Забороль встановив біля будинку вітряк через відсутність електрики на масиві.

Аби користуватися енергією з мережі «Волиньобленерго», йому і мешканцям ще 4-х будинків, потрібно сплатити 2 мільйона 800 тисяч гривень. Тому нині користуються усіма доступними джерелами, – розповідає Суспільне Волині.

Чоловік каже: на альтернативній енергії не заробляє, а навпаки — економить. Того, що виробляють вітрогенератор і сонячна панель, заледве вистачає, аби вмикати найнеобхідніші прилади в будинку.

Зі слів Миколи Сахнюка, коли родина купувала землю під будівництво, у сільській раді його запевнили, що комунікації на вулицю прокладуть.

Ні дороги, ні світла за 12 років сюди не провели. У такій ситуації — 5 будинків на цій вулиці у Заборолі.

2 мільйони 800 тисяч — у стільки оцінили вартість підключення будинків до електромережі в обленерго. Місцеві просять сільську раду допомогти з підключенням.

– Ми не вимагаємо всю суму — нам хоча б зробити прокол через трасу і поставити трансформатор. А ми далі стовби і кабелі протягнемо за свій рахунок, – каже Микола Сахнюк.

Сільський голова Валерій Боярський розповів: така ж ситуація з підлюченням в усій країні. Грошей на це в бюджеті немає.

Технічний директор «Волиньобленерго» Володимир Перчукрозповів: під’єднання до електромережі відбувається коштом забудовника або обслуговуючого кооперативу. В даному випадку — сільської ради чи самих мешканців.

Де віднайти 2,8 мільйона гривень, мешканці масиву не знають. Тож змушені й надалі використовувати недешеву альтернативу.




коментарів: 2
  1. Молодець МУЖИК!!! Ще трішки попрацювати головою і буде незалежним від держави!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер