<

По всій Україні відбулися акції протесту на підтримку Стерненка: у Києві між поліцією та мітингувальниками сталися сутички, є постраждалі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:00 | 23.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
5
/ коментарів 7

Після оголошення вироку колишньому лідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку в низці українських міст 23 лютого його прихильники влаштували акції протесту. У Києві люди прийшли під Офіс президента, між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички, є затримані та постраждалі.

У Telegram-каналі засудженого Сергія Стерненка було анонсовано акції у 26-ти українських містах, зокрема в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Івано-Франківську, Вінниці, Одесі, Запоріжжі, Кривому Розі, Житомирі, Мелітополі, Маріуполі тощо. Окрім того, протестні акції організували в Польщі (Варшава та Краків) та в Іспанії (Малага) ㅡ про це повідомили на каналі активіста. Про це інформує Громадське.

Так, у Києві приблизно тисяча людей о 20:00 зібралися на протестну акцію під Офісом президента. Як повідомляє наша кореспондентка з місця події, на територію активістів поліцейські не пропустили. Кажуть, що через «брак місця для проведення акції». Мітинг триває біля воріт ОП, попри це протестувальники намагалися протиснутися до будівлі.

Люди скандують «Зелю у відставку», «Аваков чорт» та «Стерненку волю». У руках тримають плакати: «Ні репресії», «Стерненко патріот» тощо.

«Я тут, тому що я незадоволена злочинним рішенням злочинної влади щодо ув’язнення Сергія Стерненка. Це політично вмотивоване рішення, з яким я не погоджуюся», — каже одна з учасниць акції, Богдана.

Мітингувальники запалювали фаєри, біля будівлі ОП чутно було звук вибуху. Між протестувальниками та поліцією під Офісом президента сталися сутички. Правоохоронці розпилювали сльозогінний газ.

Правоохоронці затримали 17 учасників акції під Офісом президента, – про це у коментарі Громадському повідомила речниця поліції Києва Оксана Блищик.

За її словами правоохоронці затримали 17 учасників протесту під будівлею Офісу президента. За фактом сутичок на Банковій правоохоронці відкрили кримінальне провадження ст. 342 (Опір представникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Зазначають, що наразі під будівлею зібралось близько двох тисяч людей. Правоохоронці не пропускають протестувальників на територію ОП, відкритим до будівлі лишається вхід з боку вулиці Шовковичної.

Мітингувальники скупчились біля воріт та пробували протиснутись до будівлі. Поліція, своєю чергою, перекрила прохід спецтехнікою та живим кордоном з силовиків.

У Нацполіції заявляють, що під час штовханини учасники акції застосували газові балончики та кидали у правоохоронців фаєри. Кілька поліцейських отримали опіки очей, їм надають необхідну допомогу.

Частина мітингувальників вилізла на будівлю поблизу Офісу президента ㅡ звідти їх знімали силовики. У відповідь зі сторони активістів полетіли сніжки.

Водночас силовики також розпилювали сльозогінний газ. Як зазначають ЗМІ, внаслідок сутичок кілька протестувальників постраждали. Наразі уточнюється інформація про їх кількість.

У Харкові приблизно 130 людей вийшли на протестну акцію до ОДА, пише «Суспільне». Серед мітингарів були активісти, представники низки політичних партій та громадських організацій. Учасники акції тримали в руках транспаранти з гаслами «Волю Стерненку!».

У Житомирі протестувальники принесли під будівлю ОДА шини та намагалися їх розкладати. Цьому завадила поліція ㅡ між правоохоронцями та учасниками акції сталася сутичка. Як зазначає «Укрінформ», на акцію протесту в місті вийшло приблизно 50 мітингарів і стільки ж правоохоронців.

Обережно! У відео лунає нецензурна лексика.

Кілька десятків людей також вийшли на протест у Вінниці ㅡ люди збиралися на Майдані Небесної сотні.

У Херсоні прихильники засудженого активіста запалили фаєри. Протестувальники вимагали відпустити на волю Сергія Стерненка, а також відставки Генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової.

У Львові протестувальники зібралися на центральній площі під будівлею Львівської міської ради. Напередодні депутати Львівської обласної ради прийняли звернення щодо необхідності звільнення Стерненка.

Нагадаємо, 23-го лютого Приморський районний суд Одеси засудив ексочільника одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка до 7 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Його обвинувачують у викраденні колишнього депутата Сергія Щербича у 2015 році.




коментарів: 7
  1. Та по якій там по всій Україні!!?? По 250 гр платили,приведеш друга ще плюс 15)) і парасюк приперся…

  2. та дайте їм нарешті дорозвалити все шо можна… тим більш небагато залишилося..

  3. А може не Київ- місце збору “активістів”, а окопи і бліндажі на передовій???

  4. В суботу стартує безстрокова акція. Місце збору—-військомати міст України. З собою мати засоби гігієни,портянки,кирзові сапоги,сухарі та фаєри(щоб москаль ще більше боявся).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця