<

Плавець Михайло Романчук завоював бронзу на Олімпіаді в Токіо. Це четверта медаль України на цих змаганнях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:41 | 29.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
347
/ Коментарі відсутні

Український плавець, чемпіон Європи, призер чемпіонатів світу Михайло Романчук завоював бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо на дистанції 800 метрів вільним стилем.

У фіналі дистанцію 24-річний плавець МихайлоРоманчук подолав за 7 хвилин 42,33 секунди, про це повідомили у Національному олімпійському комітеті пише Громадське.

Український спортсмен на пів секунди відстав від американця Роберта Фінка та на дві десятих секунди — від італійця Грегоріо Палтеріні.

Ще один українець, який разом з Романчуком кваліфікувався до вісімки найкращих, Сергій Фролов став шостим (7:45.11).

Романчук подолав дистанцію майже на секунду довше за його результат у кваліфікації — 7:41,28. Це тоді стало олімпійським рекордом. Змагання на дистанції 800 м вільним стилем на Олімпіаді відбувалися вперше з 1904 року.

На Олімпійських Іграх у Токіо український плавець ще побореться за нагороди на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Кваліфікаційні запливи заплановані на сьогодні, 29 липня.

Усього на Олімпіаді-2020 українська збірна здобула чотири медалі, всі – бронзові. Так, Дар’я Білодід відзначилася в дзюдо, Ігор Рейзлін – у фехтуванні, а Олена Костевич та Олег Омельчук – у командній стрільбі.

Фото: Національний олімпійський комітет




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер