<

Платний інтернет для в’язнів: в українських СІЗО хочуть запустити експеримент

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 14.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
146
/ Коментарі відсутні

В Україні запустять експеримент з платним інтернетом для осіб, які перебувають під вартою у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Відповідне рішення члени уряду ухвалили без обговорення на засіданні 11-го серпня, – повідомляє Укрінформ.

У пояснювальній записці до проєкту постанови зазначається, що метою проєкту є визначення доцільності законодавчого закріплення права доступу осіб, узятих під варту, до глобальної мережі “Інтернет” та телефонного зв’язку, у тому числі можливих чинників, що можуть негативно вплинути на права, свободи та законні інтереси учасників кримінального провадження у разі надання особам, взятим під варту, такого права.

Таким чином, документом пропонується запровадити в окремих слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України експериментальний проєкт, відповідно до якого особам, взятим під варту, за відповідну плату надаватимуться послуги з доступу до глобальної мережі Інтернет та телефонного зв’язку за допомогою засобів IP-телефонії.

У проєкті постанови вказано, що проєкт щодо платної послуги з надання доступу до Інтернету та телефонного зв’язку за допомогою засобів IP-телефонії особам, взятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби, визначених Міністерством юстиції, буде реалізовуватися до 30 квітня 2023 року.

Також документом уряд постановив Міністерству юстиції подати до 1 липня 2023 року звіт про результати реалізації експериментального проєкту.

Зазначається, що реалізація акта не потребуватиме додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер