<

Плата за комунальні послуги на Волині може “підскочити” до 2 тисяч за однокімнатну квартиру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 22.09.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Органи соцзахисту на Волині говорять про невтішні прогнози для мешканців області щодо підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

Про це йшлося під час брифінгу директора департаменту соціального захисту населення Оксани Гобод, – інформує «Волинська правда».

Зокрема, Оксана Гобод повідомила, що на Волині субсидію отримують майже 85 тисяч громадян. Так, ще рік тому кількість звернень становила близько 14 тисяч, а кількість домогосподарств, які отримували субсидії – 10,1 тисяч. Разом з тим, лишень 3% людей отримали відмову із об’єктивних причин.

Водночас, Оксана Гобод зазначила, що витрати на субсидії в області складають 79,4 мільйона гривень і ця сума буде в рази більша. Вона також додала, що основним завданням є охоплення субсидіями 113 тисяч домогосподарств, водночас нині в області налічується 345 тисяч домогосподарств.

Окрім того, директор департаменту соцзахисту населення наголосила, що згідно прогнозу сума оплати за теплопостачання може сягати 1 тисячі гривень за однокімнатну квартиру, а з початком опалювального періоду послуги ЖКП можуть дістати позначки й у 2 тисячі гривень.

Тож, задля того, аби мінімізувати витрати волинян, органи соцзахисту закликають до оформлення субсидій і проводять широку інформаційну кампанію.

Зокрема, Оксана Гобод розповіла про те, що процедуру оформлення субсидій вкотре спростили. Так, уже зняті штрафні санкції через внесення помилкових даних у заяву чи декларацію, врегульовано питання надання субсидій фізичним особам-підприємцям, доходи по депозитам не враховуються, отримати субсидію можуть й працездатні особи, які не працюють. Втім, додає Гобод, у планах Кабінету міністрів є ще більше спростити процедуру отримання субсидії.

Водночас, наголошує чиновниця, не варто перейматися й мешканцям сільської місцевості. Власне для них в області функціонують мобільні офіси, які попереджають про свої виїзди сільські ради та проводять там роз’яснювальну роботу і одразу ж приймають заяви.

Насамкінець, заступник директора департаменту соціального захисту населення Людмила Сербіненко зауважила, що не варто чекати початку опалювального сезону, про заощадження варто подумати завчасно. Саме тому вона закликала волинян звертатися до органів соцзахисту якомога швидше та потурбуватися про отримання субсидії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа