<

Планують змінити правила подорожей у Євросоюзі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:08 | 22.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
462
/ Коментарі відсутні

Країни ЄС наближаються до запровадження нового підходу до подорожей в рамках блоку під час пандемії.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Politico, увагу пропонується зосереджувати на індивідуальному ризику для здоров’я мандрівників, а не на країні з якої вони прибули.

Згідно з оновленням необов’язкових правил, на мандрівників, які мають COVID-сертифікат, не розповсюджуватимуться вимоги для здавання додаткових тестів або проходження карантину.

Новий метод відповідає листопадовій пропозиції Єврокомісії застосувати «особистісний підхід» для подорожей всередині ЄС. Він означає, що люди з COVID-сертифікатом «в принципі не повинні підпадати під додаткові обмеження на подорожі.

Утім, країни все ще можуть запровадити додаткові заходи щодо подорожей із регіонів, які на карті Європейського центру профілактики та контролю за захворюваннями віднесені до «темно-червоних» зон високого ризику. Станом на 20 січня до таких належить більшість країн ЄС.

Кольори карти зображають ризик для здоров’я шляхом підрахунку нових випадків, показників тестування та показників позитивних результатів. Після внесення змін на карті також буде враховано рівень вакцинації в регіоні. За словами одного з дипломатів ЄС, запропоновані зміни до карти все ще обговорюються.

Зазначається, що країни ЄС відкладають оновлення правил через невизначеність щодо впливу штаму коронавірусу «Омікрон».

Нову рекомендацію планується розглянуть на засіданні Ради ЄС із загальних питань наступного вівторка.

Раніше Єврокомісія рекомендувала з 1 березня 2022 року пускати усіх вакцинованих туристів із третіх країн до Європейського Союзу. А невакциновані громадяни не зможуть відвідувати ЄС.

З 10 січня особи з COVID-сертифікатами зможуть в’їжджати в ЄС у тому разі, якщо документ засвідчуватиме, що з часу повної вакцинації двома дозами не пройшло ще 9 місяців, бо в іншому випадку вакцинація не буде визнаватися дійсною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа