<

Пізня вечеря підвищує ризик розвитку раку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:22 | 19.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вчені з Глобального інституту здоров’я в Барселоні з’ясували, що звичка вечеряти менш ніж за дві години до сну може підвищити ризик розвитку раку молочної залози і простати.

Дослідження опубліковане в журналі International Journal of Cancer.

Фахівці проаналізували дані про хвороби 621 пацієнта з раком простати і 1205 пацієнток з раком молочної залози.

Крім того, вони зібрали контрольну групу з добровольців без онкологічних захворювань, що складається з 1 321 жінки і 872 чоловіків, які відповіли на запитання про те, якого режиму сну вони дотримуються і коли харчуються.

У результаті, вчені встановили, що у тих, хто їв як мінімум щонайменше за дві години до нічного сну, ризик розвитку раку молочної залози знижувався на 16%, а онкологічних захворювань простати – на 26% в порівнянні з тими, хто лягав спати відразу після вечері.

Найсильніше цей ефект був виражений у “жайворонків” і у тих, хто дотримувався стандартних рекомендацій з профілактики раку, наприклад, підтримував здорову масу тіла і не зловживав алкоголем.

За словами вчених, онкологічні захворювання молочної залози і простати часто пов’язані з активністю різних гормонів, чиї коливання залежать від добових ритмів організму.

Тому пізні прийоми їжі – одна з причин, які можуть призводити до збоїв добових ритмів і згодом викликати рак.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер