<

Після співбесід з представниками контролюючих структур 1188 працедавців підвищили оплату праці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 21.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З початку року фахівці органів ДФС передали обґрунтовані матеріали щодо мінімізації зарплатних податків на спеціальні комісії при органах виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо 1604 волинських працедавців. Після заслуховувань і співбесід переважна більшість з них – 1188, підвищили рівень виплат зарплат.

Про це на засіданні Громадської ради при ГУ ДФС у Волинській області повідомив заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

Як поінформував присутніх заступник начальника ГУ відомства в області, на Волині спостерігається позитивна тенденція щодо зменшення кількості суб’єктів господарювання, які виплачують заробітну плату меншу встановленого мінімуму.

«Ми намагаємося застосовувати переважно заходи не фіскального характеру до роботодавців, котрі не завжди дотримуються гарантій в оплаті праці. Фінансовий ефект від цієї роботи з початку року -587 тисяч гривень додатково сплаченого ПДФО. Однак, за умови підвищення рівня зарплат всіма, бюджет може отримувати щонайменше додаткових 2 мільйони гривень ПДФО щомісячно», – акцентував увагу представників громадськості Богдан Шинкарчук.

Як запевнив учасників засідання заступник керівника ГУ ДФС в області, в межах наданих повноважень, фахівці ДФС намагаємося своєчасно проконтролювати стан надходжень, запобігти процесам мінімізації та забезпечити коштами місцеві громади.

«Однак, інструменти фіскального контролю часто обмежені законом. Тим часом,  громади мають право на ті податки, що повинні бути сплачені,  але приховуються за гарним  формулюванням «оптимізації витрат», або ж через небажання бізнесу робити свій внесок в добробут громади, яка фактично утримує інфраструктуру та фінансує соціальні потреби. Тому ми сподіваємося, що завдяки спільних заходам і позиції громадських інституцій матимемо  вагомий  ріст доходів місцевих бюджетів», – підсумував Богдан Шинкарчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер