<

Після обшуку у Білорусі затримали українця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:39 | 5.07.2021 / Новини / , /
Перегляди
351
/ Коментарі відсутні

У білоруському місті Столин силовики затримали 24-літнього громадянина України Павла Рабешка, а в його помешканні провели обшук. Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію.

“Консульство України в Бресті перевіряє інформацію про затримання українського громадянина Павла Рабешка. До Управління внутрішніх справ Брестського облвиконкому та Столинського РВВС Брестської області надіслано офіційний запит щодо підтвердження або спростування факту затримання, причину та місце перебування українця. Відповіді наразі не отримано”, — повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Він додав, що консули тримають справу на контролі.

Раніше білоруський правозахисний центр “Вясна” повідомив, що українця затримали 3 липня, у День Незалежності Білорусі, коли країною прокотилася чергова хвиля протестів проти режиму Олександра Лукашенка. За місцем проживання хлопця провели обшук, в якому брали участь п’ять співробітників міліції. Однак про причини затримання та обшуків не повідомляється. В українця вилучили телефон та відвезли його у невідомому напрямку. За попередньою інформацією, його доставили до пінського КДБ. Зазначається, Рабешко має посвідку на проживання в Білорусі.

Крім того, за даними Центру, у цей же день масові затримання та обшуки відбулися у Мінську та Бресті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер