<

Після вакцини від COVID-19 у Норвегії померли 29 літніх людей. У країні занепокоєні побічними ефектами препарату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:36 | 17.01.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарів 5

У Норвегії після введення вакцини проти коронавірусу померли 29 літніх людей, які мали супутні захворювання. Тепер у країні вважають, що «занадто ризиковано» вакцинувати літніх людей та тяжко хворих.

Про це повідомляє Громадське.

До п’ятниці, 15 січня, у Норвегії була затверджена лише одна вакцина — Pfizer/BioNTech. Отже, усі смертельні випадки пов’язані з введенням саме цього препарату.

Відомо, що у Норвегії ввели хоча б одну дозу 42 тисячам людей — першими щеплення, зокрема, отримали літні люди. Агентство з лікарських засобів зазначає, що померли літні люди від 75 років із «серйозними супутніми хворобами».

Регулятор проаналізував 13 смертей, деталі ще 16 смертельних випадків вивчаються. «Більшість людей відчували очікувані побічні реакції на вакцину: нудоту, блювоту, лихоманку, біль у місці ін’єкції», — зазначили в агентстві.

Тепер агентство вважає, що введення вакцини літнім людям та тяжко хворим може бути «дуже ризикованим». Так, на думку регулятора, для людей із супутніми захворюваннями відносно легкі побічні ефекти можуть мати серйозні наслідки.

Виробники вакцини Pfizer і BioNTech співпрацюють із Норвегією для розслідування причин смертей. Поки розробники кажуть, що «кількість повідомлень про побічні ефекти, зокрема смерть, відповідають очікуванням».

Норвезьке агентство зазначає, що знає про смертельні випадки після вакцинації в інших країнах, але не має детальної інформації про це. Також регулятор припускає, що кількість побічних реакцій на вакцину в різних країн залежить від того, які групи населення першими отримали щеплення.

До початку масової вакцинації у Норвегії попереджали, що під час щеплення найстарших і тяжко хворих людей можливі смертельні випадки, проте «не обов’язково буде причинно-наслідковий зв’язок між вакцинацією та смертю».




коментарів: 5
  1. Це не смішно. Це геноцид і в той же час перевірка чи люди починають бути свідомі чи залишились як телята без лиця і без імені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер