<

Пік паводку на Закарпатті минув: зник 13-річний підліток

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 7.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
258
/ Коментарі відсутні

У Закарпатській області 5-го січня через різке потепління та інтенсивні опади сталося підняття ґрунтових вод. Унаслідок цього у п’яти районах області були підтоплені ділянки низки доріг місцевого значення, а також дворогосподарства й інші об’єкти.

Найтрагічнішим наслідком стихійного лиха стало зникнення 13-річного підлітка. Про це пише Укрінформ посилаючись на начальника управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Василя Переганця.

Як повідомили в поліції, 6-го січня близько 21:30, до поліції Рахова надійшло повідомлення про зникнення 13-річного жителя селища Кобилецька Поляна.

Прибувши за викликом, поліцейські з’ясували, що хлопчик протягом 2 днів проживав у будиночку лісника та допомагав 24-річному сусідові заготовляти дрова на зиму. Коли хлопець із чоловіком поверталися з лісу додому, їхня підвода з’їхала до річки. Стрімкий потік води почав розбивати підводу, в результаті чого місцеві жителі опинилися у водоймі.

Після цього 24-річний чоловік доплив до берега, а хлопчик зник у воді. Спершу чоловік намагався самотужки розшукати малолітнього, однак, коли пошуки не дали результатів, звернувся до лісника, який і повідомив про подію екстрені служби.

Наразі пошуки дитини тривають.

У період із 4-го по 5-те січня на Закарпатті відбулося змивання снігу, 339 мільйонів кубометрів води – це та вода, яка зійшла зі снігом, додав він. Також у цей час в області випала подекуди місячна норма дощу, проте інтенсивність опадів була рівномірною по всій області, це створило спокійне формування паводкової хвилі, підкреслив начальник Закарпатського гідрометцентру.

Нагадуємо, команда ПБС допомагає ліквідувати наслідки негоди у Закарпатті.

“Причиною паводку стало те, що в гірській частині області ми мали значне накопичення снігу – йдеться про 700 мільйонів тонн. Різке потепління та опади у вигляді дощу призвели до паводку. Утім, Закарпаттю пощастило, що температура піднялася лише до +8-10 градусів за Цельсієм, у той час як у Європі вона піднялася до +15. Це дало нам шанси обійти ситуацію без критичних наслідків”, – зазначив начальник Закарпатського гідрометцентру Василь Манівчук.

Зараз відомо про підтоплення 324 дворогосподарств, 11 житлових будинків, 1 закладу охорони здоров’я, 1 освітнього осередку та понад 300 сільськогосподарських угідь. Негода підтопила дороги державного значення Н-09 Львів–Самбір–Ужгород, Р-21 Долина–Хуст, дороги місцевого та комунального значення, підпірні стінки, мости.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця