<

Підвищення зарплатні та додаткові винагороди: Резніков дав роз’яснення щодо виплат військовим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:36 | 5.02.2023 / Новини / /
Перегляди
301
/ Коментарі відсутні

З 1-го лютого 2023 року рівень грошового забезпечення військових підняли приблизно на 30-35%. Додаткові виплати у розмірі 30 та 100 тисяч гривень були залишені.

Про порядок виплат військовим під час розмови з журналістами розповів Міністр оборони України Олексій Резніков, пише Суспільне.

“Якщо раніше стрілець отримував 13 тисяч гривень грошового забезпечення, він тепер буде мати 20 тисяч гривень. Це вище, ніж середня заробітна плата по Україні. А далі відповідно по рангу: командир роти, підрозділу, до командира бригади — у всіх у них по суті збільшують в 30-35%”, — пояснив він.

Резніков зазначив, що додаткові виплати, як стимулюючий фактор — 100 тисяч і 30 тисяч гривень — залишені, однак відбулися уточнення щодо того, хто саме має отримувати ці кошти.

“Вони (виплати — ред.) були і задумані для тих, хто безпосередньо на лінії контакту, ризикуючи своїм життям, веде вогонь. Те, що у військових називається “на передку”, або “на нулі”. Вони всі отримують і будуть отримувати 100 тисяч гривень, як це було прийнято рішення в минулому році”, — зауважив голова Міноборони.

100 тисяч гривень також отримуватимуть розвідники, які перетинають лінію контакту і виконують завдання.

Водночас ті, хто забезпечують бойові завдання, але далі від лінії фронту, отримуватимуть 30 тисяч гривень винагороди. Таку ж суму отримуватимуть військові, які виконують бойові завдання, наприклад, на півночі вздовж лінії фронту, оскільки там немає бойових зіткнень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер