<

Підвищення пенсій у березні: у кого і на скільки виростуть виплати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:04 | 30.01.2022 / Новини / /
Перегляди
1762
/ Коментарі відсутні

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про підвищення пенсії у 2022 році у кілька етапів. Перший стартує вже 1-го березня.

Про це йдеться на сайті уряду України, який посилається на заяви Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Для більш ніж 10 мільйонів пенсіонерів 1-го березня відбудеться індексація пенсій на 14%.

“Держава повністю виконує свої соціальні зобов’язання. Ми виплачуємо пенсії та субсидії. Ми забезпечуємо стабільність тарифів і цін. Ми підписали меморандум з органами місцевого самоврядування й виконали з боку Уряду всі його умови, щоб ціни на тепло й гарячу воду залишалися стабільними до кінця опалювального сезону”, — зазначив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду підкреслив, що продовжиться виконання ініціатив Президента України Володимира Зеленського. Зокрема, у січні лікарі отримають зарплати в розмірі не менше 20 тисяч грн, а середній медичний персонал — у розмірі не менше 13,5 тисячі грн.

“Міністерство охорони здоров’я контролює це питання особисто на чолі з Міністром”, — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр запевнив, що планується розширення програми єПідтримка. З 24-го січня люди віком від 60 років вже отримали можливість придбати на кошти в межах програми лікарські засоби. Надалі Уряд впроваджуватиме й інші нововведення.

Також триватиме реалізація програми Президента «Доступні кредити 5-7-9%» з підтримки малого й середнього бізнесу. За словами Прем’єр-міністра, на сьогодні вже видано кредитів на суму 82,5 млрд грн, понад 31 тисячу договорів укладено й ще понад 100 тисяч заявок перебувають на розгляді в банках.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа