<

Підсумки зустрічі «Рамштайн-3»: яку зброю та від яких країн отримає Україна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 16.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
328
/ Коментарі відсутні

Міністр оборони України Олексій Резніков підбив підсумки зустрічі «Контактної групи з питань оборони України» у форматі «Рамштайн», яка відбулася 15-го червня в Брюсселі, Бельгія.

Як повідомив міністр оборони України, за підсумками зустрічі буде поставлено більше озброєння Україні: це 155-мм гармати, HIMARS, Harpoons та інші, вертольоти зі Словаччини, артилерія з Канади, Польщі та Нідерландів, РСЗВ від Німеччини, пише пресслужба ОК «Південь» у фейсбуці.

«Україна продовжить боротьбу за свободу і незалежність. Наші партнери продовжать підтримувати Україну. НАТО має найбільшу єдність у своїй історії. Україна переможе»», — наголосив Резніков.

У командуванні також відзначили, що третя зустріч у форматі «Рамштайн» показала готовність НАТО надавати більше зброї для боротьби за свободу і незалежність.

Які країни та яке озброєння почнуть надавати

  • США значно збільшать допомогу. До неї ввійдуть 155-міліметрові гармати, ракетні системи HIMARS, протикорабельні системи “Гарпун” тощо;
  • Словаччина надасть гелікоптери;
  • Канада, Польща та Нідерланди – артилерію;
  • Німеччина – реактивні системи залпового вогню.

Зустріч проводилася з ініціативи міністра оборони США Ллойда Дж. Остіна III та за участі голови об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі з метою зміцнення обороноздатності України. У ній взяли участь очільники оборонних відомств близько 50 держав світу. Україну представили глава оборонного відомства Олексій Резніков та заступник Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Як повідомляв Укрінформ, формат Контактної групи з питань оборони України був ініційований у квітні Сполученими Штатами. Перша зустріч відбулася в німецькому Рамштайні наприкінці квітня. 

Друга зустріч, відома як «Рамштайн-2» відбулася у віртуальному форматі 23-го травня та, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, перетворилася на цілу коаліцію держав на підтримку України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок