<

Підприємців – спрощенців, котрі до 1 серпня укладуть договори на постачання РРО, органи ДФС не штрафуватимуть

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 29.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Штрафні санкції у період з 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуються до суб`єктів господарювання, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання РРО, включених до Держреєстру РРО і ввели в експлуатацію такі реєстратори до 1 січня 2016 року, – звертають увагу представників бізнесу у Головному управлінні ДФС у Волинській області.

Фахівці ГК відомства на Волині особливо наголошують, що проводити технічне обслуговування без порушення раніше здійсненого належним чином опломбування РРО, ремонтувати РРО закон дозволяє лише через центри сервісного обслуговування.

У випадку, якщо сервісна організація не забезпечила гарантійний ремонт касової техніки у 7-денний строк і не ввела в експлуатацію належним чином зареєстрованого на суб`єкта господарювання резервного РРО, до центрів сервісного обслуговування застосовуються фінансові санкції. Розмір штрафу за ігнорування норми щодо введення в експлуатацію РРО – 5 мінімальних зарплат, встановлених законом на 1 січня податкового (звітного) року.

У своїй діяльності представники бізнесу повинні врахувати, що не підлягають виключенню з Держреєстру моделі РРО, що раніше пройшли первинну реєстрацію та використовуються суб`єктом господарювання, до закінчення строку їх служби. Строк між первинною реєстрацією РРО та датою їх виключення з Держреєстру не повинен бути меншим 7 років.

Нагадаємо, що ці законодавчі зміни передбачені Законом України від 01.07.2015 року № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» (опублікований у виданні «Голос України» від 23.07.15 р. № 131»).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця