<

Підприємці Волині об’єднались, аби допомогти АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:50 | 28.02.2015 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Медичне обладнання, унікальну спецформу та бронежилети передали українським солдатам волиняни Юрій Гупало, Валерій Буткота Руслан Михальчук.

У рамках акції підприємці зібрали 9 тисяч гривень – пожертви громадян та майже 40 тисяч гривень – пожертви транспортної компанії з міжнародних перевезень «ПП «Гупало Л. В.». На ці кошти за кордоном закупили 10 повних комплектів форми підрозділів спецпризначення НАТО «Sharkskinsoftshell» компанії «Helicon», – пише Інформаційне агентство Волинські Новини

Це – нікальна спеціалізована форма, яку створили з композитних матеріалів, просочених тефлоном. Завдяки цій технології тканина не промокає під дощем, не горить та забезпечує чудовий захист від сильного вітру. Аналогів такої форми в Україні немає. Юрій Гупало розповів, що отримають нову форму розвідники, однак, якого саме підрозділу не уточнив.

Також директор «ПП «Гупало Л. В.» Юрій Гупало, директор компанії «Луцьк Експрес» Валерій Бутко та директор «КовельБудПостач» Руслан Михальчук власним коштом придбали портативний переносний кардіомонітор з дефібрилятором.

Зі слів головного лікаря Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Ігоря Гнетньова, навіть один такий апарат може врятувати життя багатьох наших солдат.

«Саме таких апаратів сьогодні потребує фронт, адже у червону зону (зону безпосереднього ведення бойових дій) в’їзд для реанімобілів заборонений. Вони повинні дочекатися допоки поранених солдат з-під граду куль вивезе броньований санітарний транспорт. А це – 20-30 хвилин, а іноді і 40 хвилин. Однак, якщо санітарний транспорт обладнати портативним кардіомонітором, лікар зможе вести спостереження над усіма життєвими функціями організму (серцебиття, пульс та тиск) ще в дорозі. І якщо серце солдата зупиниться, а до реанімобіля буде далеко, лікар зможе використати портативний дефібрилятор та повернути пораненого до життя», – зазначив лікар.

Коштує такий апарат 55 тисяч гривень. Ігор Гнетньов пообіцяв найближчим часом завезти апарат у полк «АЗОВ». Він висловлює слова вдячність підприємцям за їхню підтримку, а також дякує за бронежилети для фронтових лікарів, які перадали напередодні.

DSCF5446_
DSCF5503_
DSCF5417_




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа