<

Підприємство вугільної галузі Волині відшкодувало державі понад 1,5 мільйона гривень завданих збитків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 26.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

В зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків кримінальне провадження відносно посадовців підприємства вугільної галузі  спрямовано прокурором до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності, – інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Власне факт повернення державі «прихованих» у вигляді несплачених податків коштів – свідчення якісної роботи оперативників та ефективних слідчих процедур, проведених слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області, – констатують в ГУ ДФС Волині.

Саме своєчасне виявлення фінансово-господарських операцій з суб’єктами господарювання, що мають ознаки «фіктивності», які практикували посадові особи цього підприємства у 2014 році, стало підставою для написання акту документальної перевірки та встановлення реальної суми завданих державі збитків. За результатами проведення перевірки підприємству донараховано більше 1 мільйона гривень  раніше не сплачених податків.

Згодом слідчі фінансових розслідувань ГУ ДФС Волині у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками ч.1 ст.212 Кримінального кодексу України обґрунтовано довели причетність посадовців підприємства до сумнівних оборудок з державою.

Нагадаємо, що відповідно до ч.4 ст.212 Кримінального кодексу України у випадку відшкодування завданих державі збитків посадові особи –порушники звільняються від кримінальної відповідальності за рішенням суду.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер