<

Підозрюваного в замаху на екс-розвідника ЗСУ в Харкові взяли під варту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:39 | 13.01.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави чоловіку, який підозрюється у замаху на вбивство екс-розвідника Збройних Сил України, ймовірно на замовлення Росії.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, яке здійснює УСБУ в Харківській області, харків’янин, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, ймовірно на замовлення спецслужб РФ здійснював підготовку умисного вбивства одного з екс-командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ.

Замах пройшов у його будинку за допомогою саморобного вибухового пристрою. Завдання від замовників чоловік можливо отримав під час виїзду до Росії. За вбивство колишнього командира харків’янин мав отримати грошову винагороду.

10 січня 2020 року зазначеній особі повідомили про підозру за фактом замаху на вчинення за попередньою змовою групою осіб та на замовлення умисного вбивства одного з екс-командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ (ч.3 ст. 15, п.п.11, 12 ч.2 ст. 115 КК України) та незаконного зберігання, носіння та перевезення саморобного вибухового пристрою (ч. 1 ст.263 КК України).

Нагадаємо, 9 січня 2020-го Служба безпеки розповіла, що запобігла замаху на вбивство на колишнього командира батальйону Збройних сил, яке готувалося у Харкові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця