<

Підозрювані в убивстві Шеремета відмовилися від тесту на детекторі брехні, – МВС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:35 | 27.02.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Міністерстві внутрішніх справ повідомляють, що Яна Дугарь, Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко відмовляються від низки важливих експертиз. Так, у відомстві кажуть, що вони, зокрема, не хочуть брати участь в одночасному допиті.

Насамперед йдеться про відмову Яни Дугарь від дачі показів у ході допиту як підозрюваної та проведення низки експертиз, таких як почеркознавчої та судово-психіатричної, – йдеться на сайті МВС України.

Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту та дачі показів у ході допиту, а Юлія Кузьменко – від проходження судово-медичної й габітоскопічної (дослідження зміни зовнішності – ред.) експертиз.

Окрім того, і Андрій Антоненко, і Юлія Кузьменко відмовилися від одночасного допиту.

“Водночас представники групи слідчих ГСУ НПУ звертають увагу, що усі троє підозрюваних відмовилися від проходження інтерв’ювання з використанням поліграфа (при цьому Яна Дугарь раніше брала участь у такому дослідженні, ініційованому стороною захисту, а Юлія Кузьменко давала згоду на його проведення)”, – зазначають у повідомленні.

26-го лютого у зв’язку з підвищеною увагою суспільства та з метою повного і прозорого процесу розслідування резонансного злочину слідчі НПУ інформують про хід розслідування вбивства Павла Шеремета: нині триває процес розсекречення матеріалів понад 500 негласних слідчих (розшукових) дій та проводиться 32 судові експертизи.

Раніше Андрій Антоненко заявляв, що не співпрацюватиме зі слідством та не даватиме свідчення у справі. Він висунув рішучу вимогу – надати доступ до усіх документів справи його захисникам, – пише 24-й канал.

Захист Антоненка спростував заяву МВС

  • 27-го лютого адвокати Антоненка повідомили, що він не відмовлявся від проведення слідчого експерименту 2 лютого, а наполягав на його проведенні у присутності вільно обраного захисника, як того вимагає закон. У цьому Антоненку відмовили.
  • 28-го грудня Антоненко добровільно і вичерпно надав показання. Повна стенограма його допиту розміщена за посиланням.
  • Антоненко ніколи не відмовлявся від проходження тестування на детекторі брехні. Але наполягає на проходженні поліграф-тестування виключно спеціалістами, які є членами американської або британської асоціації поліграфологів і які не пов’язані з правоохоронними органами України.

Ролі підозрюваних у вбивстві Шеремета за версією слідства

Антоненка підозрюють в організації вбивства журналіста Павла Шеремета. Його спільницями начебто були Юлія Кузьменко та Яна Дугарь. Кузьменко, за версією слідства, закладала під автомобіль журналіста вибухівку, а Дугарь – фіксувала на місці інциденту камери відеоспостереження та зберігала у себе зброю.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли що з підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрієм Антоненком провели експертизу. Йому виміряли зріст, аби зрівняти його зі зростом чоловіка, якого зафіксували камери на місці інциденту.

Так, зріст Антоненка виявився майже на 10 сантиметрів вищим, аніж у чоловіка з відео.

“Різниця – не 2,5 сантиметра. Різниця – у 9,7 сантиметра! А вже з урахуванням максимально можливої похибки будь, яка особа, зростом 177,16 і вище поза усяким сумнівом не може бути особою на камері з місця злочину”, – пише Юрій Маслов, юрист.

Увага! Зріст Антоненка, що і підтвердила відповідна експертиза, становить 180 сантиметрів, а ось зріст людини на відео сягає 170 сантиметрів.

Як повідомив адвокат Антоненка Станіслав Кулик у ексклюзивному коментарі 24 каналу, його підзахисному не лише міряли не зріст, а й усі антропологічні дані – обхвати рук, ніг, голови, фіксували татуювання.

Окрім того, адвокат додав: постанову про призначення експертизи 25-го лютого стороні захисту так і не дали, тож немає можливості визначити її назву та поставлені на вирішення експертам питання.

“Коли буде готовий висновок експертів, – теж невідомо. Подивимось, що саме вони напишуть у висновку. Бо ж може бути все, що завгодно”, – припустив захисник.

Цікаво, що під час судового засідання 20-го лютого прокурор надав на вимогу судді Печерського райсуду 3 висновки фототехнічних експертиз: у першій вказаний орієнтовний зріст людини з відео – 171 сантиметр, у другій – орієнтовно 172 сантиметри (з похибкою у 5 сантиметрів). У третій експерт заявив, що точність вимірювань оцінити неможливо.

8-го лютого БУГ повідомляв, що Андрій Антоненко відмовився свідчити і висунув вимоги до слідчих.

5-го лютого Дугарь, Антоненко та Кузьменко подовжили арешти ще на 2 місяці.

3-го січня стало відомо, що адвокату підозрюваної Кузьменко повідомили про слідчий експеримент за годину до проведення.

28-го грудня 2019-го року апеляцію Антоненка перенесли через підозру упередженості суддів.

23-го грудня Антоненка залишили під вартою, слідство заявило про новий доказ.

22-го грудня у Києві протестували проти фальсифікацій у справі Шеремета під гаслом “Аваков заєднав!”

20-го грудня МВС повідомило – вилучена у підозрюваного Антоненка міна на експертизі.

13-го грудня суд відправив під цілодобовий домашній арешт медика Дугарь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця