<

Підкорюй озера – живи здорово: нардеп із Волині переплив ще одну водойму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:19 | 2.07.2018 / Новини /
Перегляди
5
/ коментарі 2

Народний депутат Ігор Гузь переплив більше ста озер. До чергових здобутків додалося озеро Турське у Ратнівському районі.

Окрім плавців до ініціативи нардепа долучилися місцеві політики, що радо підтримали ініціативу, мовляв, такі заходи популяризують туристичний потенціал краю, – розповідають Волинські новини.

Зібралося й кілька десятків місцевих мешканців, аби підтримати знайомих.

Заплив розпочався о 12:30. Окрім нардепа в ньому взяли участь: Анастасія та Павло Тріль, Сергій Панасюк, Микола Поліщук, Андрій Ковальчук, Дмитро Гарматюк, Олександр Цвит, Ігор Верчук.

Перед початком Ігор Гузь зауважив, що сьогоднішній день символічний для запливу.

«Сьогодні зібралися 9 сміливців, які погодилися перепливати озеро, яке в ширину 3,2 кілометра, хоча місцеві кажуть, що всі 4 кілометри. Приємно, що у нашій команді є й дівчина, яка насмілилася пливти. А сьогоднішній день особливий, адже є днем народження командира УПА Романа Шухевича, який теж плавав, не вживав алкоголю, не палив і був прикладом здорового способу життя. Мета нашого запливу – пропаганда здорового способу життя. В багатьох людей є хобі: хтось читає, ходить у гори, досліджує давні цивілізації, а я роблю такі запливи. Тому кусайте лікті усі, хто не з нами.

Наголошу, що такі запливи – це не спортивні змагання. Більше того, в кожного різний рівень підготовки, тому ми пливемо собі в задоволення, це більше виклик собі та випробування на витривалість», – розповів Ігор Гузь.

Вперше у подібному запливі взяв участь член паралімпійської збірної команди України з лижних перегонів Павло Тріль.

«Я закликаю людей більше долучатися до подібних заходів та вчити себе долати будь-які перешкоди, які трапляються у нас в житті», – каже чоловік.

Разом із ним долучилася до дійства й сестра Анастасія Тріль.

«Я люблю плавати: влітку на ставках, річках, а взимку – у басейні. Мене надихнув на це Ігор Гузь. Вирішила спробувати свої сили, трохи хвилююся, бо водойма незнайома, ще й погода несприятлива, однак відступати не буду», – ділиться переживаннями дівчина.

Заплив тривав близько двох годин, дистанцію пропливли усі 9 учасників. Втім, не обійшлося без курйозів: приблизно на середині озера один із плавців зачепився за рибальську сітку, довжиною у сто метрів, а коли її дістали, там було багато риби. Поряд супроводжували плавців рятувальники, лікар та водолаз, які допомогли подолати перешкоду.

Хоча плавці трохи замерзли, але на фініші були дуже задоволеними, їх переповнювали емоції.

Голова Ратнівської районної ради Микола Макарук каже, що їхній район не має великого туристичного потенціалу, а це озеро є одним із 30 в районі.

«Приємно, що народний депутат своїм прикладом популяризує здоровий спосіб життя, більше того це й популяризація нашого району та туристичного потенціалу. В нас «зелений туризм» розвивається повільними темпами, але потенціал величезний, маємо аж 30 озер і ми нічим не гірше Шацького району. Хоча баз відпочинку й немає, але є гарні заказники, де природа просто казкова», – каже Микола Макарук.

Насамкінець учасники заходу скуштували уху, зігрілися трав’яним чаєм і співали пісень.

До слова, торік Ігор Гузь переплив 101 озеро й каже, що відтоді перестав рахувати кількість. Серед усіх інших, за його плечима підкорене озеро в Згоранах, озера Пісочне та Світязь.

>

a href=”https://www.volynnews.com/files/news/2018/06-30/247938/_DSC9837w.JPG” data-gal=”prettyPhoto[gal]”>




коментарів: 2
  1. Я думаю, рибу конфісковану із браконьєрської сітки, учасники з`їли у вигляді юшки і смаженини. Хоч якась користь від діяльності у ВРУ обраного нами нардепа. :))) Смачного! Ігоре Володимировичу, а коли перепливете міське озеро у Нововолинську? Дайте знати. Там теж, злодійських мережок і ятерів неміряно. Я теж із вами попливу. Так юшки хочеться…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок