<

Підключилися десятки міст: фото і відео маршів за права тварин в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:36 | 5.09.2021 / Новини / , , /
Перегляди
154
/ коментарі 4

5-го вересня в Україні проходить марш за права тварин. Активісти протестують проти знущання над тваринами і вимагають заборонити їхню експлуатацію в цирках, зоопарках, дельфінаріях та інших розважальних закладах.

До акції приєдналося 30 міст по всій Україні, передає Суспільне новини.

У Києві учасники маршу передали депутатам Верховної ради 12 вимог щодо законодавчого забезпечення гуманного ставлення до тварин в Україні.

По всій країні марш стартував майже одночасно — близько 12:00. У Києві акція традиційно почалася у парку імені Тараса Шевченка. На марш зібралися близько тисячі людей різного віку, багато хто привів своїх улюбленців.

Активісти вимагали заборонити на законодавчому рівні роботу цирків з тваринами, хутряних ферм, притравочних станцій, дельфінаріїв, контактних зоопарків тощо.

“Нас дістало, що парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів. Нас дістало, що знущання з тварин все ще продають як розваги.

Нас дістало, що живодерів виправдовують суди. Нас дістало, що жорстокість до тварин з кожним днем лише множиться”, — йдеться у заяві гуманістичного руху UAnimals, який є організатором заходу.

Учасники маршу пройшли ходою від парку Шевченка до будівлі Верховної ради на вулиці Грушевського. Біля Ради активісти зібрали підписи під 12 вимогами та передали їх на розгляд президенту та народним депутатам.

Киянка Валентина, яка прийшла на марш зі своєю вихованицею Моллі, розповіла, що вже шостий рік допомагає безпритульним тваринам.

“Боляче на все це дивитися, на цих садистів. Я прийшла сюди, щоб бути разом з усіма і щоб сказати, що вони також мають право жити не як якісь там нікчеми, а як повноцінні члени сім’ї”, – сказала жінка.

Інший учасник заходу, власник зоомагазину Олександр каже, що йому наболіло питання експлуатації тварин. На його думку, бізнес також має транслювати ідею захисту тварин.

“З дитинства мама показувала мені різні відео про те, як тварини неправильно експлуатуються у суспільстві. Я кажу за цирки, дельфінарії, зоопарки загалом, в яких дуже погані умови. Я намагаюся підтримувати такі акції”, – сказав він.

Марш за права тварин відбувся в Україні четвертий рік поспіль. У 2020 році акцію не проводили через пандемію коронавірусу.

У Харкові

Харківські зоозахисники також приєдналися до всеукраїнської акції. Вони вимагали притягати до відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, заборонити контактні зоопарки, дельфінарії та цирки за їх участі.

Близько сотні людей стартували з ходою від пам’ятника Воїнам-визволителям біля станції метро “23 серпня”. Учасники маршу тримали у руках плакати з написами “Захист слабких – справа сильних”, “Ухваліть 5409 – врятуйте циркових тварин”, “Україна – гуманна країна”.

У Миколаєві

У Миколаєві марш за гуманне ставлення до тварин пройшов вже п’ятий рік поспіль. До акції долучилися від 70 до 100 учасників. Дехто прийшов на марш з домашніми тваринами.

Учасники заходу пройшли вулицею Соборною до будівлі Миколаївської міської ради, вигукуючи зоозахисні гасла. В руках тримали плакати із написами: “Миколаїв за гуманність”, “Я за цирк без тварин”, “Хутро належить тваринам” тощо.

У Херсоні

Жителі Херсона втретє долучились до всеукраїнської акції. Учасники маршу пройшлися центральними вулицями Херсона з плакатами у руках: “Тварина – друг!”, “Ми проти жорстокості до тварин”, “Годі знущань!”.

У Рівному

Учасники маршу стартували з ходою від Покровського собору о 12 годині. Завершилась акція на майдані Незалежності. Підсумком акції стало звернення до представників міської влади. Серед основних вимог – будівництво притулку для бездомних тварин та налагодження процесу стерилізації.

Крім того, до акції долучилися Чернівці, Житомир, Черкаси, Кропивницький та багато інших міст України.




коментарів: 4
  1. підтримую ! особливо “Ні тестам на тваринах !”. їм шо, людей не вистачае ?

  2. а цирк без тварин в Ради можна подивитись ! Чи то з тваринами ? шось я запутався…

    • То ж саме тому і була проведена ця акція у їхній захист.
      Чи я шось неправильно поняв?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер