<

Підготовлений фейк, аби спровокувати конфлікт, – поліція про відео з побиттям людей у військовій формі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:05 | 19.10.2021 / Новини / , , /
Перегляди
372
/ Коментарі відсутні

15-го жовтня повідомлялось, що поліція проводить перевірку щодо розповсюдженого на окремих інтернет-ресурсах відео, де невідомі б’ють та нецензурно ображають людей, одягнених у військову форму.

Згадане відео, де присутня нецензурна лайка та неоднозначні висловлювання, було поширене 14 жовтня, увечері, в День захисників і захисниць України, – передає пресслужба поліції Волині.

Через швидке поширення відео окремі громадяни, зокрема, учасники АТО/ООС встигли висловити свої думки щодо побаченого, зокрема, про неприпустимість таких дій та необхідність покарання винуватців.

Поліція Волині 15 жовтня повідомила, що події на відео відбулись не в Луцьку і не на Волині (адже окремі ЗМІ подали такі заголовки) і що за цим фактом триває додаткова перевірка.

Наразі співробітники поліції встановили, що першоджерелом поширення провокативного відео була «фейкова» сторінка у фейсбуці реального громадянина України, однак створена вона не ним, а невідомими особами лише 10 вересня 2021 року.

При чому при реєстрації користувач вказав контактний телефон одного з мобільних операторів, що діє на території так званої ДНР (Донецької народної республіки). Допис користувач розмістив близько 18 години 14 жовтня. А вже близько 21-ї години відео з’явилось на популярному столичному телеграм-каналі.

Як повідомили в адміністрації цього ресурсу, відео їм надіслала невідома особа. Після розміщення на телеграм-каналі з «фейкової» фейсбук-сторінки відео зникло.

Опісля провокативне відео поширили ще деякі інтернет-ресурси та певні громадяни. Поліцейські опитали осіб, які поширили відео, встановили хронологію його поширення та першоджерело, дійшовши таким чином висновку, що воно є заздалегідь підготовленим «фейком», тобто неправдивою інформацією, що не знайшла свого підтвердження.

Поширенням такого змонтованого відео зловмисники, ймовірно, мали на меті спровокувати конфліктну ситуацію всередині українського суспільства.

Як і наголошувалось раніше, просимо громадян ретельно перевіряти інформацію, яку вони отримують з різних джерел, не поширювати підозрілі факти, фото та відео, а також завжди посилатись на офіційні джерела.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер