<

Підбірка місць, які варто відвідати у Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:12 | 3.02.2019 / Новини / /
Перегляди
174
/ Коментарі відсутні

Мабуть, більшості українців близька Польща. Скажімо, якщо не духом, то територіально — точно. Розповімо де, насамперед, треба побувати, аби не марнувати час, та що треба знати про Польщу.

Приїхавши до Польщі, безумовно, найкраще розпочати тріп зі столиці — Варшави, – передає Хроніки Любарта.

Це 400-річне місто та його люди бачили все! Під час Другої світової війни Варшава сильно постраждала і майже повністю була знищена. Зараз, менш ніж через сторіччя, вона стала, гадаю, одним з найкращих міст Європи, і точно варта того, щоб відвідати її!

Мешканці Варшави подбали про збереження пам’яток, які пережили жорстоке нацистське вторгнення. Вони перебудували своє місто, поєднавши історичне надбання та сучасні дизайнерські рішення.

Тут можна знайти середньовічні церкви та палаци, а ввечері відвідати затишну кав’ярню чи великий клуб: у Варшави є все:) На одній знаменитій вулиці (Королівський шлях (Royal Route)), ви маєте змогу побачити величний королівський замок, який колись був домом для майже всіх польських королів та королев. Це місце, де ви також знайдете знаменитий Президентський палац та деякі з найкращих готелів, які може запропонувати країна.

Варшава — це середньовічне та неокласичне місто, яке пишається тим, що демонструє свою пам’ятну і темну історію усім тим, хто хоче поглянути. Якщо ж у вас живе військовий дух, #musttosee стане Варшавський музей слави. Крім того, ви можете піти до парку Лажєнкі, який, безумовно, є одним з найкращих парків у Європі. Тут потішать очі величні царські павичі, які прогулюються навколо озера, а також червоні білки.

Далі згадаємо знаний усім Краків. Краків – друге за величиною місто Польщі, і це, безсумнівно, найпопулярніший туристичний напрямок у країні. Краків славиться тим, що є культурним центром Південної Польщі, а ще визнаний архітектурним коштовним камінням Центральної Європи. Деякі навіть називають його казкою з фільму Діснея. 

Старе місто Кракова є домівкою знаменитого замку Вавель. Це місце, яке є обов’язковим для відвідування! Коли ви гулятимите по Старому містечку, побачите безліч легендарних пам’ятників та десятки приголомшливих польських ресторанів, де подаються всі смачні делікатеси.

Краків також є домом для найбільшої Європейської площі. Не забудьте взяти фотоапарат та очистити свій графік, тому що ви застрягнете тут надовго:) А ще тут дуже милі ресторанчики.


Столиця Нижньої Сілезії, Вроцлав – це дуже популярне розважальне та культурне містечко. Тут відчувається сильна присутність чеської, прусської та австрійської культур, що робить його унікальним та всебічно розвиненим архітектурним містом. Вроцлав в основному є соборним островом, де ви знайдете понад 12 островів, численні річкові парки, з’єднані понад сотнею мостів.

Вроцлав – це четверте найбільше польське місто, яке характеризується готичною архітектурою, великими фестивалями та жвавими нічними видами життя. Деякі історичні райони міста, які ви можете відвідати, включають Ostrow, Rynek and Tumsk. Серед багатьох інших знаменитих пам’яток рекомендується ознайомитись з Гідрополісом, який є надсучасним осередком знань, присвячених вивченню води.

Ще одним містом, яке користується популярністю, є Ґданськ, що розташований на півночі. Це чудове портове місто на узбережжі Балтики добре відомий як місце народження польського руху “Солідарність” та його знаменитою верфі.

Тому, якщо будете тут, ви просто мусите помандрувати човном по всьому порту, а також спробувати смачне польське пиво. Ще, як варіант, пішки варто оглянути Royal Route, старе місто та ознайомитись з різними популярними місцями, як-от фонтан Нептуна та Лонґ маркет.

Польща відкрита для туристів. Відвідайте її, аби почерпнути натхнення, отримати досвід і просто отримати задоволення від побаченого.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер