<

Під виглядом гуманітарки через Волинь хотіли провезти брендових товарів на 145 тисяч

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 27.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Одна з благодійних організацій Волині мала намір ввезти під виглядом гуманітарної допомоги елітний порцеляновий і керамічний посуд, фірмові футболки і жіночу білизну, а також настінні кварцеві годинники.

Про це інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Маючи у вантажівці такий комерційний товар, голова правління благодійної організації через митного брокера надав для митного оформлення документи та навіть акт фактичного огляду вантажу, з яких випливало, що на адресу благодійної організації слідує вантаж гуманітарної допомоги 6200 найменувань.

У переліку більш як 10-ти тонного гуманітарного імпорту значився одяг, взуття, білизна, посуд керамічний, коляска інвалідна, милиці інвалідні, телевізори, іграшки дитячі, тощо. Оскільки частина наданих документів була без вихідних номерів та спрацювала автоматизована система виявлення ризиків, фахівці митного поста «Луцьк» Волинської митниці ДФС відповідно до статті 338 Митного кодексу України провели частковий митний огляд заявленого до митного оформлення товару «гуманітарна допомога» з забезпеченням цифрової фотозйомки.

Саме під час цього огляду з’ясувалося, що замість гуманітарної допомоги в Україну спробували ввезти порцеляновий і керамічний посуд відомих марок та інші фірмові речі вартістю понад 145 тисяч гривень.

На підставі частини 1 статті 483 Митного кодексу України відносно голови правління благодійної організації складено протокол про порушення митних правил.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер