<

Під Верховною Радою знову протестували власники «євроблях»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:36 | 15.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 6

15 травня у Києві під Верховною Радою протестують активісти “АвтоЄвроСили” з вимогами зробити доступним розмитнення автомобілів на єврономерах. Напередодні, у Парламенті обговорили запровадження своєрідних пільг для тих людей, які не мають можливості розмитнити авто на іноземній реєстрації.

Про це повідомляє Прямий.

“Наші головні вимоги – це доступне розмитнення. Ми хочемо, щоб кожен українець мав можливість розмитнювати автомобіль за 40%. А зараз розмитнення йде від 200%. Це я зараз кажу про ті автомобілі, які є самими доступними. Наприклад європеєць може собі дозволити придбати автомобіль за одну-дві тисячі євро і розмитнити його за приблизно 30%. А в більшості випадків там взагалі немає розмитнення, а просто сплачується 100-200 євро. І ми прийшли для того, щоб відстоюватии права кожного українця на доступне розмитнення”, – розповів заступник голови “АвтоЄвроСили” Олександр Чернявський.

Він зауважив, що за даними Державної фіскальної служби понад півмільйона автомобілів не встигли розмитнити за пільговий період.

“Ми просимо на пів року перенести введення штрафних санкцій, щоб люди змогли розмитнитись і назбирати кошти, і щоб були приведені у відповідність до європейських ставки. Тому що багато людей зараз на фронті і не мають можливості приїхати і зробити розмитнення. Хтось знаходиться в Європі на заробітках… Тобто на це потрібні час та кошти”, – додав Чернявський.

Також варто зазначити, що у Верховній Раді обговорюють запровадження своєрідних пільг для тих людей, які не мають можливості розмитнити авто на іноземній реєстрації.

Про це повідомила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає Еспресо.TV

“Почали вчора (13 травня – ред.) думати ввечері в комітеті, як нам допомогти саме тим, хто не має реальних можливостей ні взяти кредит, ні позичити ці кошти, але для сім’ї вкрай необхідний цей автомобіль”, – каже Южаніна. 

За її словами, зараз ведуться консультації з експертним середовищем та Міністерством соціальної політики.

Щодо пропозицій кількох народних депутатів продовжити період розмитнення таких авто без застосування штрафних санкцій, Южаніна вважає це недоцільним:

Нагадаємо, з 24 травня 2019 року за керування автомобілем з іноземною реєстрацією передбачені штрафи (до 170 тис грн.)




коментарів: 6
  1. Яке діло депутатам до їхніх ржавих б/ушних блях? Клоуни не то торгуватися з мільйонерами прийшли, не то милостиню просити, гнати позорних бляшаних хитрожопиків!

    • Нормальні люди вже давно або розмитнили або зреклися а пільговики і тут негодують)

  2. Що значить не встигли???? А може ті бляхи і під розмитнення не підпадають??? Загнані 5 років тому і 8500 не хоче платити? Так сказать – на халавку. 170000 штрафу – і хай розмитнюють на здоров”я за 200 євро!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер